Ο Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη για τις ευνοιοκρατικές μετατάξεις στη Βουλή.

Δεν ζήτησε συγγνώμη για το παραμύθιασμά μας∙φταίμε κι εμείς που τσιμπήσαμε σαν χάνοι, πριν γίνει κυβέρνηση.

Δεν ζήτησε συγγνώμη για τα ψέματα αφού του δώσαμε την εξουσία.

Δεν ζήτησε συγνώμη συγγνώμη για την έπαρση στην άσκηση της εξουσίας∙ τύφλα να ‘χει ο Λουδοβίκος ο ΙΔ΄.

Δεν ζήτησε συγγνώμη για την αναγόρευσή του σε πρωταθλητή της πολιτικής κωλοτούμπας.

Δεν ζήτησε συγγνώμη για τα προσβλητικά για μας καραγκιοζλίκια του με το στημένο δημοψήφισμα.

Δεν ζήτησε συγγνώμη για τα επιδόματα πείνας, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την εξαφάνιση των επικουρικών, τους πλειστηριασμούς, την αναδιανομή της φτώχειας, την προαιρετική φορολόγηση των εφοπλιστών, τη διαγραφή προστίμων μαμούθ των πλουτοκρατών.

Δεν ζήτησε συγγνώμη για την ολοκλήρωση του ξεχαρβαλώματος της δημόσιας υγείας. Πέραν των άλλων μας έδωσε το τυράκι της κατάργησης του πεντάευρου και αύξησε ταυτόχρονα τη συμμετοχή στα φάρμακα, έβγαλε από τις λίστες ακόμη και τις κρέμες για τα εγκαύματα. Μείωσε τα ποσοστά αναπηρίας και τις παροχές σε χρήμα και είδη αναγκαία για την επιβίωσή τους στους αναπήρους.

Δεν ζήτησε συγγνώμη που επέτρεψε μεν την δωρεάν νοσηλεία των ανασφαλίστων, έβαλε όμως πλαφόν στο κόστος που καλύπτει το κράτος, αφήνοντας τα νοσοκομεία με τους κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς να κόψουν το λαιμό τους.

Δεν ζήτησε συγγνώμη για το μπάχαλο της κρατικής μηχανής και της πολιτικής προστασίας που στοίχισε τόσες ζωές στο Μάτι, την Μάνδρα κι όχι μόνον. Δεν ζήτησε συγνώμη για τη σκύλευση από τους συνεργάτες του των θυμάτων.

Δεν ζήτησε συγγνώμη για το ξέπλυμα των ναζί, όχι μόνο στο Καστελόριζο.

Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, δεν ζήτησε συγγνώμη για την αμαύρωση της έννοιας της Αριστεράς στα μάτια των πολλών που έχει σαν αποτέλεσμα την νεκρανάσταση της Δεξιάς.

 

Σάνια Μωραΐτου (fb)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!