Τoυ Νίκου Γαλάνη.

Όλα τα επιτελεία, ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα των εκλογών ειδικά στην περιφέρεια Αττικής και όχι άδικα, αφού εκεί κρίνονται πολλά για το πολιτικό σύστημα.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ θα μαυριστεί, δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο Δημαράς θα είναι στο δεύτερο γύρο, από εκεί και πέρα όλα παίζονται. Η σειρά δεν είναι καθόλου δεδομένη ούτε τα ποσοστά. Ο ΛΑΟΣ μπορεί να αντιμετωπίσει στη συνέχεια μια εσωτερική κρίση (πληθαίνουν οι όροι με όλους τους σαλτιμπαγκισμούς και την ψήφο στο Μνημόνιο). Το ΚΚΕ θέλει μια καθαρή κομματική καταγραφή και περιχαρακώνεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα σπουδαίο. Ο Μητρόπουλος είδε τα σχέδιά του να ακυρώνονται και το ποσοστό του θα είναι συνάρτηση του αποτελέσματος Δημαρά. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ αγωνιά, έχοντας στραμμένη την προσοχή της στο αποτέλεσμα του Αλαβάνου. Ο κίνδυνος της διάλυσης, της διάσπασης ή της καθαίρεσής της είναι ορατός, αν η απόσταση Μητρόπουλου – Αλαβάνου είναι μικρή έως μηδαμινή. Τα ψηφοδέλτια Ψαριανού και Οικολόγων δεν φαίνεται να έχουν δυναμική, όπως από την αρχή αναμενόταν.
Όποιο κι αν είναι, πάντως, το αποτέλεσμα των περιφερειακών στην Αττική, το σίγουρο είναι ότι θα δρομολογηθούν σοβαρές αλλαγές τόσο στο σύνολο της Αριστεράς όσο και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό.
Σχεδόν η μισή Ελλάδα ψηφίζει στην Αττική. Η μεταβλητή που λέγεται Ελεύθερη Αττική και εκφράζει μια ανατρεπτική, αριστερή, δημοκρατική παρέμβαση απαντά στα κεντρικά προβλήματα, προβάλλοντας ως επιτακτική ανάγκη την αλλαγή του πολιτικού τοπίου με την απομάκρυνση τρόικας και κυβέρνησης. Αγωνίζεται για μια Αττική ελεύθερη από την ανεργία, τη φτώχεια και τον αποκλεισμό της νεολαίας. Προωθεί μια γνήσια αντιπολιτευτική και δημιουργική πολιτική στάση απέναντι στο διαρκές έγκλημα που διαπράττουν κυβερνήσεις και επιχειρηματικός κόσμος σε βάρος του λαού. Είναι η ψήφος που ταράζει το τέλμα της Αριστεράς και αλλάζει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού. Όσο πιο ψηλά είναι το ποσοστό της Ελεύθερης Αττικής με επικεφαλής τον Αλέκο Αλαβάνο, τόσο μεγαλύτερες ανακατατάξεις και αναταράξεις με θετικό πρόσημο θα δημιουργηθούν. Η ψήφος στην Ελεύθερη Αττική είναι μια χρήσιμη ψήφος ελπίδας για τον λαό, ένα φως στο επιβαλλόμενο σκοτάδι. Είναι ψήφος για να υπάρξει συνέχεια στο λαϊκό πολιτικό παρατεταμένο αγώνα που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της κυβέρνησης των υπαλλήλων τους.
Αττική ψήφος για να αλλάξουν τα πράγματα. Για να συνεχιστεί η πορεία της ριζοσπαστικής Αριστεράς ενάντια στις πασοκικές και κεντροαριστερές ψευτοαντιμνημονιακές εκδοχές αντιπολίτευσης.
Ελεύθερη Αττική μια δύναμη χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα, μια δύναμη προοπτικής και ανάτασης της Αριστεράς.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!