Μέλη του ΣΥΝ εξέδωσαν ανακοίνωση υποστήριξης του περιφερειακού ψηφοδελτίου Ελεύθερη Αττική, στην οποία, μεταξύ άλλων,  αναφέρουν:

«Στην Ελλάδα της τρόικας και της επιτήρησης, η Αριστερά οφείλει να προβάλει την εναλλακτική της πρόταση για την έξοδο από την κρίση, σε σύγκρουση με τη λογική του «μονόδρομου» που επιβάλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, το διευθυντήριο της Ε.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση που τυφλά τους υπηρετεί. Η Αριστερά οφείλει να δώσει στόχους, όραμα και αισιοδοξία σε ένα λαό που επιχειρούν να τον καθυποτάξουν. Για να σπάσει ο φόβος και η μοιρολατρία. Για να οργανωθεί η λαϊκή πάλη.
Οι συνεδριακές μας αποφάσεις αναφέρονται με σαφήνεια σε αυτούς τους πολιτικούς στόχους και καθορίζουν ως αναγκαία προϋπόθεση μιας αποτελεσματικής οργάνωσης της λαϊκής πάλης τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και συμπόρευση των δυνάμεων της Αριστεράς, την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ.  Τι κοινό έχουν αυτές οι πολιτικές κατευθύνσεις με τις επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΝ εν όψει των επικείμενων εκλογών; Απολύτως κανένα!
Οι αποφάσεις για την περιφέρεια Αττικής –και όχι μόνο- ελήφθησαν ερήμην της κομματικής βάσης και του κόσμου της Αριστεράς. Γιατί άρα δεν ρωτήθηκε η βάση; Γιατί δεν έγινε δημοψήφισμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Οι όποιοι χειρισμοί του καλοκαιριού ήταν τραγικά ελλιπείς, αναποτελεσματικοί και ανέδειξαν το λαθεμένο πολιτικό περιεχόμενό τους.  Η ηγεσία του ΣΥΝ εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει βήματα προς τα πίσω. Μας γυρνά στην εποχή που ο ΣΥΝ, χωρίς αριστερές συμμαχίες είχε ένα στίγμα θολό και δυσδιάκριτο.
Εκεί που σήμερα δίνεται η κορυφαία πολιτική μάχη -στην περιφέρεια Αττικής- ο ΣΥΝ εμφανίζεται απελπιστικά μόνος.  Η εικόνα του ΣΥΝ να εκλιπαρεί πρόσωπο δημοφιλές από τις πρωινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις να ηγηθεί του περιφερειακού ψηφοδελτίου είναι θλιβερή. Όταν αυτό το πρόσωπο δηλώνει μάλιστα ότι στόχος είναι να πείσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει πολιτική, η εικόνα γίνεται γελοία και προκαλεί θυμό και αγανάκτηση σε όλους τους αριστερούς. Με τέτοια πολιτικά μηνύματα, που μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό προκαλούν, δεν μπορούν να αφυπνιστούν και να ριζοσπαστικοποιηθούν συνειδήσεις και να δημιουργηθούν όροι συγκρότησης ενός μαζικού λαϊκού κινήματος που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει το Μνημόνιο και όσους το στηρίζουν.
Εμείς παραμένουμε στις θέσεις μας.
Γι’ αυτό και συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο Ελεύθερη Αττική με επικεφαλής τον Αλέκο Αλαβάνο.
Ένα ψηφοδέλτιο ενωτικό, με ριζοσπαστικό και κινηματικό στίγμα, με σαφείς πολιτικούς στόχους, που δεν μένει στην απλή καταγγελία του Μνημονίου αλλά αναδεικνύει την εναλλακτική λύση υπέρ του ελληνικού λαού και παλεύει για την άμεση απομάκρυνση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε τη χώρα στην τρόικα.
Δεν θεωρούμε ότι ο Αλ. Αλαβάνος δεν έχει κάνει λάθη. Αυτά να συζητηθούν δημόσια, στην κοινωνία αλλά και στο κόμμα, και σίγουρα δεν είναι ο μόνος που έκανε λάθη. Ας μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας, με λίγα λόγια και σταράτα, χωρίς υπεκφυγές
Και λάθη έκανε και ευθύνες έχει. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι μιλά τη γλώσσα μιας Αριστεράς που με αυτοπεποίθηση διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Μιας Αριστεράς που δίνει φωνή, πολιτικό περιεχόμενο και στόχο σε ένα τεράστιο κύμα κοινωνικής αγανάκτησης. Αυτά εκφράζονται μέσα στο ψηφοδέλτιο «Ελεύθερη Αττική» – Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.
Ελπίζουμε σύντομα η ηγεσία του ΣΥΝ να αλλάξει ριζικά προσανατολισμό. Να ξαναγίνει ο ΣΥΝ δύναμη αγώνα και αμφισβήτησης του συστήματος. Δύναμη ενότητας και ελπίδας για τους εργαζόμενους. Το κόμμα ας συζητήσει θαρραλέα όλα τα ζητήματα αυτά. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ενότητα της Αριστεράς».
Τα μέλη του ΣΥΝ και της Νεολαίας ΣΥΝ που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι:
Αντωνίου Περικλής, Βάσιος Δημήτριος, Γεωργαντά Αικατερίνη, Γεωργάτσος Σπυρίδων, Γκέκας Λάμπρος, Ζαβιτσιάνου Κλεμεντίνη, Θεοδόση Αυγή, Θεοχάρη Αικατερίνη, Καλιντεράκης Ιωάννης, Καπόγιαννης Ηλίας, Καστρίτση Αικατερίνη, Λαμπίρης Δημήτρης, Ματθαίου Γιώργος, Μέντζου Αμαλία, Μινασιάν Τακουή, Μπελαβίλας Νικόλας, Παπανικολάου Πέτρος, Περάκης Ιωάννης, Πετούνη Μάρη, Σταυρίδης Ιωάννης, Σταυρόπουλος Αναστάσιος, Τσουρούτας Γεώργιος, Φαρδέλα-Σαββοπούλου Χρύσω, Χαραλαμπάκη Σοφία, Ψαλλιδάς Βασίλειος, Ψιλοπούλου Αλκμήνη.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!