Ο κόσμος θα χωρίζεται πάντα στα δύο, στους αξιοπρεπείς ανθρώπους και στους ξετσίπωτους. Δυστυχώς, η δεύτερη κατηγορία καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας και συχνά-πυκνά διαχειρίζεται με ανάλογο τρόπο την εξουσία που κατέχει· με ανηθικότητα, έπαρση και απέραντη ξεφτίλα – φυσικά με το… αζημίωτο πάντα!

Ας δούμε δύο αντιπροσωπευτικά δείγματα:

Βερόνικα Αντετοκούνμπο, μητέρα: «Ο ρόλος της μητέρας, ειδικά αν εργάζεται, είναι δύσκολος. Πολλές φορές γύριζα σπίτι και ένιωθα αδύναμη και κουρασμένη, και έπρεπε να πλύνω εκείνη την ώρα τις κάλτσες τους που ήταν μούσκεμα από την προπόνηση, γιατί δεν είχαν άλλο ζευγάρι. Ήξερα ότι μου έλειπαν πολλά απ’ αυτά που ήθελα να τους προσφέρω. Αλλά δεν τους έδειχνα ποτέ την κούρασή μου, ήθελα να είμαι χαρούμενη, να τους δίνω αγάπη, γιατί τα παιδιά θυμούνται, συγκρατούν τα πάντα και δεν ήθελα να έχουν άσχημες μνήμες… Είμαι περισσότερο περήφανη για τα παιδιά μου, όχι για τις επαγγελματικές επιτυχίες τους, αλλά επειδή έχουν μάθει να αγαπούν ο ένας τον άλλο, να αγαπούν τους ανθρώπους, να τους σέβονται και να βοηθούν. Να δίνουν κι εκείνοι πίσω με τη σειρά τους».

Γιώργος Βασιλακόπουλος: «Οι Αντετοκούνμπο είναι αρκούδες με χαλκά».

Βασίλης Τσιάρτας: «Δεν έχει θέση ο Αντετοκούνμπο στους εορτασμούς για την επέτειο το 1821. Στη θέση του έπρεπε να ήταν ο Νίκος Γκάλης».

Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ψηφοφορία σχετικά με την απονομή ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα: «Όχι».

Athens Voice: «Έτσι, μπέρδεψες το εξής σημαντικό: Ετούτη η χώρα ουδέποτε στα μοντέρνα χρόνια αλυσόδεσε σκλάβους, ουδέποτε τους έφερε με το ζόρι να μαζέψουν τις φυτείες τους, ουδέποτε τους κρέμασε στα δέντρα. Αντίθετα, Γιάννη, εσείς παραβιάσατε σύνορα, εσείς ήρθατε σε μια χώρα που δεν σας φώναξε και δεν ήθελε να εκμεταλλευτεί κανέναν…».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Ακενοτούμπο λένε ότι είναι Έλληνας»…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!