Της τράπεζας το κάγκελο

Αν νομίζετε ότι στην Ελλάδα μόνο οι ομάδες ποδοσφαίρου αποτελούνται κατά 80-90% από ξένους, έχετε κακή ενημέρωση. Με τα μνημόνια και την εξυγίανση, απέκτησαν και οι «ελληνικές» τράπεζες τους ξένους τους που πλειοψηφούν στα Διοικητικά τους Συμβούλια με μισθούς γύρω στις 100.000 ευρώ ετησίως έκαστος! Και είναι της ιδίας ποιότητας με τους επίσης ακριβοπληρωμένους συναδέλφους τους των γηπέδων, αφού, όπως μας πληροφορεί «Το Βήμα της Κυριακής» σε σχετικό σχόλιο «οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι γ΄ κατηγορίας από Βέλγιο, Ολλανδία, σκανδιναβικές χώρες και αλλού»!  Και οι διοικητές των τραπεζών που έχουν μπλοκαριστεί από την ασχετοσύνη τους, χτυπάνε τις πόρτες στο Μαξίμου ζητώντας να τους ξαποστείλουν γιατί μόνο ζημιά κάνουν, αλλά κανένας δεν τους ακούει, όπως ο Φλαμπουράρης κι ο Δραγασάκης μέχρι πρότινος έτσι και οι νεοδημοκράτες υπουργοί επί των Οικονομικών σήμερα. Κατά τ’ άλλα, έχουμε τραπεζικό σύστημα!
Μπ. Ροϊλός

Αν δεν…

«Αν δεν αγαπάς τον συνάνθρωπό σου, δεν είσαι άνθρωπος. Άσχετα με το χρώμα του δέρματος και με την εθνικότητα. Μόνο η αγάπη σε κάνει άνθρωπο. Και η σκέψη. Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο άνθρωπος είναι πολιτικό ζώον. Αν βγάλεις την πολιτική από μέσα του, μένει σκέτο ζώον! Νοιάζομαι για το κοινό συμφέρον, δεν είμαι απολιτίκ. Απαγορεύεται να είναι κάποιος απολιτίκ. Δεν θα φτάσουμε ψηλά έτσι ως κοινωνία. Πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε για το κοινό καλό. Ιδίως όσοι έχουμε φωνή.»
Τάδε έφη ο Θανάσης Αντετοκούμπο, μπασκετμπολίστας, αδερφός του Γιάννη.
Για την αντιγραφή,
Ι. Κ.

Στα λασπόνερα του Τύπου

Κάποτε διάβαζαν οι πολίτες και είχαν καλύτερη ενημέρωση απ’ τους σημερινούς που όλη μέρα είναι on line. Από την Ένωση Συντακτών Ημερησίου Τύπου πληροφορούμαστε ότι μέσα σε οκτώ μόνο χρόνια, από το 2010 ως το 2018, σταμάτησαν να εκδίδονται 84 εφημερίδες, ενώ διαλύθηκαν τέσσερις εκδοτικοί «όμιλοι» τοποθετώντας πλέον το δημοσιογραφικό επάγγελμα στα πιο επισφαλή και κακοπληρωμένα. Κι από τους «ομίλους» που συνεχίζουν, όλοι είναι στα χέρια ολιγαρχών που χρησιμοποιούν με τον πιο χυδαίο τρόπο τους πολιτικούς ως βαποράκια των συμφερόντων τους, τους δημοσιογράφους ως φερέφωνά τους και τους τακτικούς συνεργάτες τους, συγγραφείς, πανεπιστημιακούς κ.λπ. ως βιτρίνα ξεπλύματός τους.
Ερμής Μιχαηλίδης

Ο λούλης της Ιστορίας

Μόλις έγινε πρόσωπο της ημέρας λόγω του ρόλου του στην ταινία του Κώστα Γαβρά, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Γιάννη Βαρουφάκη έβγαλε όλη τη «σοφία» του με συνεντεύξεις-ποταμούς στις οποίες εμφανίζεται ως παντογνώστης και κριτής χρησιμοποιώντας διάφορα απλουστευτικά κλισέ που έχουν πάντα στο δισάκι τους οι «εγκυκλοπαιδιστές», όπως, για παράδειγμα, οι βαθυστόχαστες δηλώσεις του στα «Νέα» ότι «ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, στην ουσία, δεν έχει τελειώσει ακόμα», ότι 200 χρόνια από τη γέννησή του «το ελληνικό κράτος είναι ένα πείραμα» και ότι «η γενοκτονία των Ποντίων ήταν ένα είδος πρόβας για τον Χίτλερ»! Αυτός που φοβόταν «τον γκρεμό της εξόδου από το νόμισμα», το ίδιο εύκολα μπορεί να κάνει και τα ιστορικά γεγονότα φυσαρμόνικα.
Αλίκη Κουγιουμτζή

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!