Ξενοδοχοϋπάλληλοι σε απόγνωση

 

Σε απόγνωση έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακή επιχείρηση του Λασιθίου που παραμένουν απλήρωτοι από την 1η Απριλίου και ενώ ήδη από τις αρχές Ιουνίου το ξενοδοχείο λειτουργεί κανονικά. Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της ιδιοκτησίας για καταβολή των δεδουλευμένων, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Την Παρασκευή 17 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Micro Village, στον Ξηρόκαμπο του Αγίου Νικολάου ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε  το συνδικάτο ΤΑΛΩΣ (εργατοϋπαλλήλων, επισιτισμού, τουρισμού ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων του νομού Λασιθίου).

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι η επιχείρηση λειτουργεί χωρίς καμία φροντίδα τους τελευταίους μήνες ακόμα και για βασικές λειτουργικές ανάγκες, όπως ορίζει ο νόμος, και για το θέμα έχει υπάρξει παρέμβαση και της τουριστικής αστυνομίας με συστάσεις προς τον ιδιοκτήτη.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν και τις υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου προσέφυγαν, για μεγάλες κωλυσιεργίες, ενώ το θέμα τους έφτασε μέχρι και τον εισαγγελέα Λασιθίου, ο οποίος δεσμεύτηκε να το εξετάσει σε… 15 μέρες.

Το συνδικάτο ΤΑΛΩΣ τονίζει πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι εποχικοί, που δουλεύουν 3-6 μήνες στην καλύτερη περίπτωση, για να ζήσουν όλο τον χρόνο αυτοί και οι οικογένειές τους. «Οι εργασιακοί μας χώροι έχουν γίνει το δεύτερο σπίτι μας και βρισκόμαστε με τους συναδέλφους-συνεργάτες μας περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι με τους δικούς μας ανθρώπους, προσπαθώντας φιλότιμα να κρατήσουμε τα στάνταρ της τουριστικής βιομηχανίας ψηλά» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!