Σε επίσχεση εργασίας από τις 15 Απριλίου βρίσκονται οι καθηγητές ου ομίλου ξένων γλωσσών Interlingua, αφού τους οφείλονται δεδουλευμένα πολλών μηνών, δεν πήραν δώρο Πάσχα, δεν έχουν κολληθεί τα ένσημά τους από τον περασμένο Οκτώβριο με αποτέλεσμα να στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν σειρά παρανομιών της εργοδοσίας, όπως αμφισβήτηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, επιχείρηση να αλλαχτούν μονομερώς οι συνθήκες και οι όροι απασχόλησης με αναδρομικές ατομικές συμβάσεις, απόπειρα υποκατάστασης των έμπειρων διπλωματούχων εκπαιδευτικών με άτομα ελλιπούς κατάρτισης κ.ά.

Οι εργαζόμενοι με την κινητοποίησή τους αναδεικνύουν την απαξιωτική συμπεριφορά του συγκεκριμένου φροντιστηριακού οργανισμού απέναντι στο εκπαιδευτικό έργο που υποτίθεται ότι παρέχει. Τη Δευτέρα 9/5 και την Τετάρτη 11/5, ημέρα πανεργατικής απεργίας, έγιναν μαζικές παρεμβάσεις στα κεντρικά γραφεία του ομίλου.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών καλεί σε συνεχή κινητοποίηση μέχρι να πληρωθούν οι συνάδελφοί τους και να αποκατασταθούν στις θέσεις εργασίας τους.

Γ.Κ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!