Ξενοδοχοϋπάλληλοι στο στόχαστρο

 

Ο Ξενοδοχειακός Όμιλος AQUIS που εκμεταλλεύεται 4 ξενοδοχεία στην Κέρκυρα (Sandy, Pelekas, Park, Ag Gordios) με 400 περίπου εργαζόμενους, για 6 μήνες full σεζόν με εντυπωσιακές πληρότητες, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, συνεχίζει συστηματικά να καθυστερεί την καταβολή των μισθών των ξενοδοχοϋπάλληλων. Το μόνο που δεν καθυστέρησε, ήταν η παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία με διαδικασία express κήρυξε παράνομη την απεργία που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους για την Πέμπτη 23 Ιουλίου.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο, η AQUIS τρομοκρατημένη από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να απεργήσουν μαζικά και έχοντας προφανώς στα σχέδιά της να καθυστερήσει κι άλλο τις πληρωμές, προσέφυγε με αγωγή απαγόρευσης της απεργίας την Τετάρτη, 22 Ιουλίου, στις 10:36 π.μ. και της δόθηκε δικάσιμος με ειδική διαδικασία για την ίδια ημέρα, στις 13:00 μ.μ., δηλαδή 2 ώρες αργότερα.

Η κοινοποίηση της αγωγής στο σωματείο και τους νόμιμους εκπροσώπους του, έγινε… πέντε λεπτά πριν από τη δίκη, στις 12:55 της ίδιας ημέρας διά θυροκολλήσεως στο Εργατικό Κέντρο και η απόφαση εκδόθηκε αυθημερόν. Super fast-track, στην πράξη.

Χαρακτηριστικό της μεθόδευσης της εταιρίας ήταν ότι ο διευθυντής του ξενοδοχείου Sandy και μάρτυράς της αναχώρησε έγκαιρα από το ξενοδοχείο ώστε να λάβει μέρος στη δίκη, χωρίς να ενημερώσει την εναγόμενη πρόεδρο του σωματείου, η οποία εκείνη την ώρα εκτελούσε την βάρδια της στο ίδιο ξενοδοχείο. Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Ακτή Μεσογγής περιμένουν από το 2009 δικαστική απόφαση που αφορά τη δυνατότητα να λάβουν μετά από… 6 χρόνια τους οφειλόμενους μισθούς τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!