• Πάντα διδακτικό το Editorial των Νέων... Αντιγράφουμε από το φύλλο της Πέμπτης: «Το χαστούκι από την πλευρά των δανειστών πρέπει να λειτουργήσει ως σήμα κινδύνου για όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Είναι ώρα συνεννόησης ενόψει όσων έρχονται. Οι πρόσφατες θετικές κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστω και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, δείχνουν ότι μπορεί να το αντιληφθεί»…

 

  • Μέχρι πριν από ένα μήνα περίπου ξέραμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει την κυβέρνηση και να γίνουν «εκλογές εδώ και τώρα». Αργότερα, η θέση έγινε να υπάρξει συμφωνία για εκλογές πρώτα και μετά να τα βρούμε για εκλογή Προέδρου. Μετά άρχισαν οι δηλώσεις για συμφωνία για Πρόεδρο και εκλογές αλλά και μίνιμουμ συνεννόηση για το χρέος. Μετά ήρθε η δήλωση για συμφωνία για εκλογές «την Άνοιξη τέλος πάντων, λίγο πριν, λίγο μετά δεν έχει σημασία», δηλαδή εκλογές ακόμα και μετά από εκλογή Προέδρου. Μετά, μπήκαν στο παιχνίδι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές και πρότειναν συμφωνία πακέτο για Πρόεδρο και εκλογές κάπου το Μάιο. Και προσφάτως οι ίδιοι το μετέτρεψαν σε «εκλογές μέσα στο 2015», ακολουθώντας κι αυτοί τη λογική «λίγο πριν, λίγο μετά δεν έχει σημασία». Πολιτική δια του… «δεν έχει σημασία…».

 

  • Ας κατατεθεί μια πρόταση να πάρουν αναδρομικά τους μισθούς και τα ένσημά τους για το 2015, ανεξαρτήτως του αν θα είναι ξανά βουλευτές, οι «ανεξάρτητοι» που παλαντζάρουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τελειώνουμε. Δεν μπορεί όλη η κοινωνία να είναι όμηρος μερικών τύπων που ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους καριέρα και εξασφάλιση. (Μην την πάρετε κατά γράμμα την πρόταση και τρέχουμε…).

 

  • Διάβασα το άρθρο του Άγγελου Τσέκερη στην Αυγή με τον ευφάνταστο τίτλο Με τον Λένιν ή με τον Κοέλιο; Τι λέει χοντρικά ο αρθρογράφος; Ότι οι συμμαχίες στις οποίες προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λενινιστικής έμπνευσης πολιτική, ώστε να μην μας κάτσει στο σβέρκο για πολύ ακόμα η κυβέρνηση. Αλλιώς θα ελπίζουμε απλά «να συνωμοτήσει το σύμπαν υπέρ μας», άρα να διαλέξουμε ή Λένιν ή Κοέλιο… Ερωτήματα: Αποκλείεται δηλαδή να υπάρχουν άλλες τακτικές για να πέσει η κυβέρνηση; Ο Λένιν έκανε τίποτα άλλο στη ζωή του ή απλά συμμαχούσε με το διάολο, όπως κοντεύουμε να πιστέψουμε τελευταία; Οι τελευταίες εξελίξεις με τους «ανεξάρτητους» και τους ΔΗΜΑΡίτες μήπως δείχνουν ότι το ποντάρισμα αποκλειστικά σ’ αυτούς έχει περισσότερο άρωμα Κοέλιο παρά Λένιν; Και, τέλος πάντων, με το στανιό να πάρουμε και τον Φώτη σε συσκευασία δώρου μαζί με το Βλαδίμηρο;

 

  • Αντιγράφω, χωρίς σχόλια, ανάρτηση φίλου στο Facebook: «Παραμονή 6 Δεκέμβρη, που η ΔΗΜΑΡ ωρυόταν για τους εξτρεμισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και λειτούργησε σαν 5η φάλαγγα όχι μόνο ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν της βγήκε, αλλά ενάντια σε όλη την κοινωνία όταν στήριξε Τρόικα-Σαμαρά-Βενιζέλο στη λεηλασία του ελληνικού λαού. Και τώρα που ο λαός τους έχει καταδικάσει στο 0,8% τι διαπραγματεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και με ποιους; Μήπως θέλει απλά ο παλιός ΣΥΝ να σώσει το “αίμα από το αίμα του” (πάλαι πότε ευρωκομουνισμού); Αν έχουν μετανοήσει, πραγματικά, ας έρθουν χωρίς αντάλλαγμα. Αλλά μάλλον το τομάρι τους σκέφτονται και πουλάνε τις βουλευτικές έδρες που κατέχουν. Το σε ποιον, Σαμαρά ή Τσίπρα, λίγη σημασία έχει γι’ αυτούς τους πιστούς του fare politica (βλ. Μπερτινότι, συμμετοχή στην κυβέρνηση και διάλυση της Αριστεράς στην Ιταλία). Ευτυχώς που ολόκληρες Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν ομόφωνες αποφάσεις ενάντια σε τέτοια “ανοίγματα”. Θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το λόγο στο λαό του να αποφασίσει ποιοι θα είναι και με τι κριτήρια και δεσμεύσεις, όπως οι Podemos, οι υποψήφιοί του ή η διαδικασία αυτή θα είναι έργο σκηνής και παρασκηνίων;».

 

Αηδόνης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!