Στη γεμάτη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, παρότι βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του βιβλίου «Άσχημη περίοδο διαλέξατε να διαφωνήσετε…», του Ρούντι Ρινάλντι, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Α/συνέχεια.

Και οι τέσσερις ομιλητές, η Αγλαΐα Κυρίτση, ο Νίκος Λάιος, ο Σταύρος Λυγερός και ο Ευτύχης Μπιτσάκης, αλλά και ο συγγραφέας του προλόγου Ανδρέας Καρίτζης, από διαφορετική σκοπιά ο καθένας αναφέρθηκαν στο βιβλίο και τα ζητήματα που προκύπτουν και απασχολούν μεγάλη μερίδα κόσμου.

Ξεφεύγοντας από το χαρακτήρα μιας τυπικής βιβλιοπαρουσίασης, όπου παρατίθενται αποσπάσματα του βιβλίου και λέγονται λίγα λόγια για τον συγγραφέα, η χθεσινή εκδήλωση, κατά γενική ομολογία, ήταν μια ενδιαφέρουσα και σοβαρή συζήτηση που αφορά πολύ κόσμο. Άνοιξε με έναν τρόπο, ή και συνεχίζεται, μια απαραίτητη κουβέντα για την πορεία και την κατάληξη του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία του τόπου συνολικότερα.

Την συμβολή του βιβλίου σε μια ουσιαστική και σοβαρή συζήτηση που πρέπει να γίνει, καθώς και την ανάγκη για τομές, ξεκαθάρισμα με το παρελθόν και επαφή με νέες, φρέσκιες δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία, τόνισε και ο ίδιος ο συγγραφέας, Ρούντι Ρινάλντι, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο που με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησε την εκδήλωση.

vivlio rr

vivlio karitzhs

vivlio kosmo

 

Δείτε εδώ βίντεο από τις ομιλίες της εκδήλωσης.

Επίσης διαβάστε εδώ την ομιλία του Νίκου Λάιου και εδώ την ομιλία της Αγλαϊας Κυρίτση.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!