Του Ζαχαρία Ρουστάνη

 

Σε περαιτέρω ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων προέβη η κυβέρνηση, εν κρυπτώ και παραβύστω, μάλιστα, αφού η προσοχή των ΜΜΕ ήταν στραμμένη… εξαντλητικά στο Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Στον ίδιο νόμο, λοιπόν, πέρασε μια διάταξη -άρθρο 27- με την οποία αντικαθιστά το άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα ως εξής: «Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητόδρομου, σιδηρόδρομου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλέγραφου που προορίζονται για κοινή χρήση τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος. Αν η πράξη είχε σημαντική διάρκεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι τρία έτη». Για τα ίδια αδικήματα το παλιό άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα προέβλεπε τρεις μήνες και έξι μήνες αντίστοιχα.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την «άρνηση συμβίωσης» αυτής της κυβέρνησης με τα κοινωνικά κινήματα, με τις δράσεις και τις πολιτικές ενστάσεις των πολιτών ενάντια στην οποιαδήποτε κρατική αυθαιρεσία. Γιατί «η εκ προθέσεως παρεμπόδιση λειτουργίας κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία» μπορεί να καταλογιστεί και να εφαρμοστεί κατασταλτικά σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα διανοηθεί να αντισταθεί στην κατάρρευση του κράτους δικαίου και της αστικής δημοκρατίας, στη διάλυση του κοινωνικού ιστού και της οικονομίας, στο επιβεβλημένο από τους δανειστές γονάτισμα του πολίτη και στην άνευ όρων παράδοση απάντων των δημόσιων και των ιδιωτικών αγαθών και πόρων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έτρεφαν μια ελπίδα, ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ο κίνδυνος να εφαρμοστούν στη χώρα μας τα άγρια κατασταλτικά μέτρα και η ποινικοποίηση κάθε ουσιαστικής αντιπολιτευτικής δραστηριότητας που επιβλήθηκαν στις υπόλοιπες δοκιμαζόμενες από την τεχνητή κρίση και τον επελαύνοντα νεοκανιβαλισμό χώρες του Eυρωπαϊκού Nότου. Εθελοτυφλούσαν προφανώς, εφόσον έβλεπαν να εγκαταλείπονται μια-μια οι κόκκινες γραμμές της «πρώτη φορά Aριστεράς», οι ρητές και κατηγορηματικές προεκλογικές δεσμεύσεις κάποιας ανιστόρητης ηγετικής ομάδας, που αψήφησε, υφάρπαξε και καταχράστηκε τη λαϊκή εμπιστοσύνη. Και συνεχίζουν ακόμα πολλοί «σύντροφοι» να εθελοτυφλούν, παρά το γεγονός ότι είναι πλέον πασίδηλο και πασιφανές πως καμιά άλλη κυβέρνηση του Kέντρου ή της Δεξιάς δεν θα κατόρθωνε να περάσει στις πλάτες του λαού τόσα βάρη που δεν του αναλογούν, ούτε θα τολμούσε να εξαλείψει με άθλιες κουτοπονηριές και απίστευτες ψευτιές τα τελευταία οχυρά του πολιτικού και νομικού μας πολιτισμού.

Μα αν καταφέρουν, με τη φόρα που έχουν πάρει, να οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση και την ελληνική Δικαιοσύνη, παραβιάζοντας ή καταστρατηγώντας και τις τελευταίες ασφαλιστικές δικλείδες του Συντάγματος, τολμώ να προβλέψω από δω, και ναι -γιατί όχι- και να ευχηθώ, ότι μες στο σωτήριον έτος 2016 φωτιά θα ρίξει ο λαός και θα τους κάψει.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!