Φωτό Γιάννης Καραμπίτσος

 

Στο Festival Ζωγράφου Music Now 2016

Της Χριστίνας-Βαλεντίνας Θάνου

 

Τρίτη 28 του Ιούνη, 7.30μ.μ., περίπου, σαν να άνοιξαν οι ουρανοί και προσέφεραν μια θεαματική μπόρα, με αστραπές με βροντές και με μπόλικο χαλάζι. Έβρεχε ασταμάτητα σαν για να ξεπλυθούν σώματα και ψυχές. Κάποια στιγμή το τοπίο καθάρισε και το δρώμενο άρχισε.

Προσφέροντας θέρμη και ενέργεια από τα Βαλκάνια, με μια γεμάτη και αυθεντική ψυχή. Φως από τη Μεσόγειο και χρώματα από την Ανατολή. Ήχοι και μουσικές που δημιούργησαν μια καλλιτεχνική σύνθεση και μία εμπειρία απελευθερωτική για την ανθρώπινη επικοινωνία, πέρα από σύνορα και νόρμες, σχεδόν θεραπευτική για έναν κόσμο διχασμένο που φλέγεται από τους κατεστημένους διαχωρισμούς και από τα φαντάσματά τους.

Σε μια υπαίθρια σκηνή, που πριν από λίγο δέχτηκε την επίθεση των ουρανών και την καθαρτική τους λειτουργία ταυτόχρονα, συντέθηκαν διαφορετικές καλλιτεχνικές παραδόσεις. Στο σημείο όπου η πολυσχιδής vocalist και ιδιοσυγκρασιακή performer, Αγγελική Τουμπανάκη, προσκάλεσε και αντάμωσε τη διεθνούς φήμης Λιβανέζα vocalist και composer Christiane Karam. Μαζί τους συνέπραξαν οι δεξιοτέχνες και ξεχωριστοί Buzz Bastardz και όλοι μαζί δημιούργησαν έναν τόπο γεμάτο αυτοσχεδιασμούς, βοκαλισμούς και πολυφωνίες σε ένα μουσικό οδοιπορικό δυνατών συναισθημάτων και υψηλής αισθητικής.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν το συγκρότημα Terra Voce καθώς και όσοι παρακολούθησαν το εργαστήριο φωνητικού αυτοσχεδιασμού που συντόνισε η Christiane Karam το περασμένο Σαββατοκύριακο (με 4 τραγούδια βουλγαρικά, τουρκικά, ελληνικά και αρμένικα) βιώνοντας μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη εμπειρία.

Όποιος είναι ικανός να χτίζει γέφυρες, δεν χάνεται στην άβυσσο ούτε και στα σημεία του καιρού. Και την Τρίτη χτίστηκε μια όμορφη γέφυρα με εργαλεία τους κώδικες της αισθητικής θυμίζοντας μια υπεργλώσσα που δόνησε βαθιά τη ψυχή και το σώμα…

Το δρώμενο πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο Θέατρο Δήμου Ζωγράφου στο πλαίσιο του Festival Ζωγράφου Music Now 2016! Μέρες μουσικής στην πόλη. Η είσοδος ήταν ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά τροφίμων ή φαρμάκων για το κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι και τις 13/7/2016 με μουσικές προτάσεις από παλαιούς και νέους δημιουργούς.

 

INFO

Ιστοσελίδα για πληροφορίες: https://culturezografou.wordpress.com/2016/06/01/music-now-2016/

Συντελεστές

Toubanaki & the Buzz Bastardz:

Αγγελική Τουμπανάκη: τραγούδι, Βασίλης Κετεντζόγλου: ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις, Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ, Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο, Παρασκευάς Κίτσος: ηλεκτρικό μπάσο, Παπαγιαννούλης Γιάννης: σετ κρουστών, Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα. Τραγούδι: Christiane Karam (καθηγήτρια Berklee College of Music, cleaner στο vocal circle workshop του BobbyMc Ferrin, βραβευμένη συνθέτης). Εκλεκτοί καλεσμένοι: Βασίλης Κώστας: λαούτο

Terra Voce. Christiane’s Seminar Vocal Group

Facebook: https://www.facebook.com/AggelikiToubanakiBuzzBastardz/?fref=ts

Ιστοσελίδα: https://aggelikitoubanaki.com/comingsoon/

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!