Τι είπε στη χθεσινή ομιλία του στην Κομοτηνή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Έφτασε η ώρα να ξεσπάσει σαν θύελλα ο ελληνικός λαός. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που έστειλε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κομοτηνή, όπου πραγματοποίησε κεντρική ομιλία στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ) στη διάρκεια περιοδείας του στη Θράκη.
«Θέλω να διακηρύξω από δω, από τη Θράκη, την αρχαία πατρίδα του Σπάρτακου, του δούλου που έγινε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας, του Θράκα που προσωποποιεί τον ανειρήνευτο αγώνα για καλύτερο αύριο, του επαναστάτη που ακόμα συγκινεί και συνεγείρει: Ότι η ώρα μας έφτασε. Έφτασε η ώρα να ξεσπάσει σαν θύελλα ο ελληνικός λαός. Η ώρα να δώσουμε την τελική μάχη της απελευθέρωσης από τα μνημόνια, την κοινωνική βαρβαρότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Η ώρα των απλών ανθρώπων της δουλειάς. Η ώρα των νέων, ανυπότακτων, αποφασισμένων, και άφθαρτων δυνάμεων να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας την ομιλία του.
Χαρακτήρισε την τριπλή εκλογική μάχη του Μαΐου «όχι απλώς κρίσιμη, αλλά μάχη ζωής και θανάτου, για την πατρίδα και το λαό μας» σημειώνοντας ότι «Ο ελληνικός λαός πρέπει να τελειώσει τώρα με όσους τον τελειώνουν καθημερινά. Να τελειώσει πριν τον αποτελειώσουν. Πριν η Ελλάδα ξεπουληθεί οριστικά και οι άνθρωποί της καταντήσουν μια φιμωμένη και φτηνή εργατική μάζα […] Και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία ελπίδα για το λαό μας. Όχι μόνο για τους αριστερούς, για τους ριζοσπάστες, για τους κομμουνιστές. Αλλά για τον κάθε δημοκράτη, τον κάθε πολίτη, τον κάθε εργαζόμενο, όποιο κόμμα κι αν στήριζε μέχρι χτες. Για όποιον πιστεύει ότι η σωτηρία της πατρίδας και των ανθρώπων της έρχεται πρώτη».
Ζήτησε μια καθαρή, μεγάλη, αδιαμφισβήτητη, και στις τρεις κάλπες, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται, για να βάλουμε όλοι μαζί τη χώρα σε έναν άλλο δρόμο. Για να γίνει επιτέλους πράξη μια απλή αρχή: Ο άνθρωπος, ο απλός άνθρωπος της δουλειάς και της δημιουργίας, πάνω από τα κέρδη.
Και πάνω από το χρέος, τα επιτόκια, τα spread, τις απαιτήσεις των δανειστών και τις εντολές της κυρίας Μέρκελ».
Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες στην Ιστορία, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι η Ευρώπη γερμανοποιείται και διαχωρίζεται σε πατρίκιους και πληβείους, πλούσιους και φτωχούς, πειθαρχικούς και απείθαρχους, βόρειους και νότιους, κι επομένως «είναι η μεγάλη ευκαιρία για τους ευρωπαϊκούς λαούς να στείλουν στον αγύριστο τις τρόικες και τα μνημόνια και να βάλουν τη σφραγίδα τους στον αγώνα για μια ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ».
«Δεν μας αξίζει η Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης και της θεσμικής βαρβαρότητας», υπογράμμισε τέλος του ο κ. Τσίπρας. «Δεν μας αξίζει η Ελλάδα στην οποία ο αγρότης είναι υποζύγιο εκμετάλλευσης από μύρια όσα κυκλώματα και στόχος φοροεπιδρομής από το κράτος. Δεν μας αξίζει η Ελλάδα που η εργατική της τάξη σέρνεται στην ανεργία και η εργατική δύναμη πωλείται για ένα πιάτο φαΐ. Δεν μας αξίζει η Ελλάδα των λουκέτων, της ρημαγμένης υπαίθρου, του κατεστραμμένου παραγωγικού ιστού, της ισοπέδωσης των μικρομεσαίων. Δεν μας αξίζει η Ελλάδα του Σαμαρά, του Δένδια, του Άδωνι, του Βενιζέλου, του Στουρνάρα, και όλων όσοι τρώνε το πολιτικό τους ψωμί από το χέρι της Μέρκελ».
Στις επερχόμενες εκλογές, «θα κριθεί αν θα μπει επιτέλους τέλος στο ζοφερό αυτό καθεστώς. Αν θα γίνει μια νέα αρχή. […] Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι οι Έλληνες υπογράφουν το δικό τους συμβόλαιο με την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ένα συμβόλαιο που προβλέπει: Τέρμα στα μνημόνια. Τέρμα στη λιτότητα. Πρώτα οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας. Δεν διαπραγματευόμαστε την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με καμιά τρόικα. Η κυβέρνηση κοινωνικ ής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει και εφαρμόζει μονομερώς την κατάργηση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων. Ψηφίζει και εφαρμόζει το Εθνικό Σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη με άμεση προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές ανάγκες». Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «πρώτα θα ξεπληρώσουμε το χρέος μας στο λαό και μετά θα ασχοληθούμε με το χρέος», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι την επομένη της τριπλής εκλογικής μάχης το πολιτικό σκηνικό θα είναι ολότελα διαφορετικό. «Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι το τέλος τους και συνάμα η αρχή για μια νέα Ελλάδα».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!