Αυτό που έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό ήταν η απαγόρευση του διαφημιστικού της ισραηλινής εταιρίας συσκευών για παραγωγή αναψυκτικών Soda Stream, με το νέο πρόσωπο της διαφημιστικής της καμπάνιας, την ηθοποιό Σκάρλετ Γιόχανσον, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού, επειδή ανέφερε τα ονόματα άλλων πασίγνωστων εταιριών αναψυκτικών. Αυτό που δεν βρήκε τη θέση του στα δελτία ειδήσεων ήταν η κατακραυγή που έχει ξεσπάσει, επειδή η εταιρία Soda Stream διατηρεί εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη Μισόρ Αντουμίμ, εντός του παράνομου εποικισμού Μααλέ Αντουμίμ, του τρίτου μεγαλύτερου στη Δυτική Όχθη. Προφανώς αυτό δεν θεωρείται αθέμιτο…
Ακόμα χειρότερα, η Σκάρλετ Γιόχανσον υπερασπίστηκε την επιλογή της, υιοθετώντας πλήρως την προπαγάνδα της εταιρίας, ισχυριζόμενη ότι προωθεί την ειρηνική συνύπαρξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων και τα ίσα δικαιώματά τους!
Στο Διαδίκτυο άρχισαν να κυκλοφορούν ειρωνικές εικόνες με τη Σκάρλετ Γιόχανσον να ποζάρει μπροστά από χαρακτηριστικές σκηνές της ισραηλινής κατοχής: το Τείχος, τους Παλαιστίνιους εγκλωβισμένους στα τσεκ-πόιντ ή μπροστά από τα κατεδαφισμένα σπίτια τους.
Κατακραυγή όμως έχει ξεσπάσει και εναντίον της MKO Oxfam, της οποίας πρέσβειρα εδώ και χρόνια είναι η Σκάρλετ Γιόχανσον, επειδή η οργάνωση αυτή παρά τις αποστάσεις που προσπάθησε να κρατήσει, αρνείται προς το παρόν να διακόψει τη συνεργασία με τη διάσημη ηθοποιό. Δέκα χιλιάδες υπογραφές συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες καλώντας την Oxfam να διακόψει αυτή τη συνεργασία. Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι έχουν προκληθεί εσωτερικές αντιπαραθέσεις μέσα στην Oxfam για το θέμα, όπως μεταδίδει η Electronic Intifada. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Guardian έχει αυτές τις μέρες διαδικτυακή δημοσκόπηση για το αν πρέπει η μη κυβερνητική οργάνωση να διακόψει τη συνεργασία με την Αμερικανίδα σταρ.

* Επί του πιεστηρίου: η Σκάρλετ Γιόχανσον ανακοίνωσε ότι παραιτείται από “πρέσβειρα” της Oxfam

Σύλλογος Ιντιφάντα
https://intifadagr.wordpress.com/

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!