Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ξεπεράσει τις 100 ημέρες απεργίας.

 

Η πολυεθνική επιμένει στη διάλυση της δομής της, προχωρώντας κάθε μήνα σε απολύσεις.  Η σκληρή αντιπαράθεση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, όταν η Διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε ότι αναθέτει τη διανομή των προϊόντων της σε εξωτερικούς συνεργάτες. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι όλα αυτά εντάσσονται στη μεταφορά δραστηριοτήτων εκτός Ελλάδας και απεργούν υπερασπιζόμενοι τις θέσεις εργασίας τους.
Η Coca Cola μέσα στα τελευταία τρία χρόνια έχει απολύσει περισσότερους από 300 εργαζόμενους, επιδεικνύοντας ένα σκληρό αντικοινωνικό προφίλ, λέει στον Δρόμο ο πρόεδρος της κλαδικής ομοσπονδίας εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών, Βασ. Αρτεμίου. Αυτό το πρόσωπο, μέχρι σήμερα, καλύπτεται πίσω από την εικόνα που προβάλλει ότι ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, αλλά και από τα εκατομμύρια που σκορπά σε διαφημιστική δαπάνη. Ο αγώνας όμως των εργαζομένων συνάντησε την αλληλεγγύη μεγάλου μέρους του λαού, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το μποϊκοτάζ των προϊόντων της Τρία Έψιλον που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι. Η «κόκκινη κάρτα» στα προϊόντα της έχει στοιχίσει, μέχρι σήμερα, πτώση των πωλήσεων σε ποσοστά από 40% έως και 80%. Η απάντηση της πολυεθνικής είναι οι αγωγές κατά εργαζομένων, ζητώντας υπέρογκα ποσά για δήθεν «ηθική βλάβη».
Από την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με απεργία διαρκείας ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!