Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε σήμερα, λίγο πριν «κλείσει» η ύλη του Δρόμου, ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής. Από σχετική ερώτησή του προκύπτει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Eurogroup του Μαΐου 2016 συμφώνησε και προσυπέγραψε να χαριστούν περίπου 6 δισ. ευρώ από τα υπερκέρδη που είχαν η ΕΚΤ και οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες των χωρών της Ε.Ε. από τη διαχείριση των ελληνικών ομολόγων, γνωστών ως SMPs και ANFAs.Τα χρήματα αυτά κανονικά έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του Eurogroup, από τον Νοέμβρη του 2012.

Κατηγορηματική ήταν η απάντηση του ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, που υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν εκκρεμείς πολιτικές δεσμεύσεις των κρατών μελών για εκταμίευση ποσών ισοδύναμων των κερδών από τη συμφωνία για τα καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία (ANFA) και το SMP στην Ελλάδα».

Ο «ταξικά μεροληπτικός» υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος υπέγραψε τη σχετική συμφωνία. Και ακολούθως την έκανε «γαργάρα» για να πανηγυρίσει με το «σύστημα» το εθνοσωτήριο Μνημόνιο 3, που «σταθεροποιεί», όπως λέγεται, την οικονομία.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!