Εκθέσεις

Έως Τετάρτη 31/8
Ποδηλατικά στιγμιότυπα από 6 χώρες, ζωντανεύουν στο Café bar «Εν Δελφοίς» (Δελφών 5 & Σκουφά) στην έκθεση Όψεις ποδηλάτου. Με σύμμαχο το φακό, ο Πολυδεύκης Σταθόπουλος, αναδεικνύει την ομορφιά του ποδηλάτου ως αντικειμένου και την αξία του ως ανεξάρτητου και ευέλικτου μέσου μετακίνησης. Φέρνοντας κοντά μας όψεις ποδηλάτων από διάφορα σημεία της γης, επιδιώκει να μας ταξιδέψει και να μας διασκεδάσει.

 Έως Τρίτη 30/8
Η έκθεση Investigations of a Dog δανείζεται τον τίτλο της από το ομότιτλο διήγημα του Φραντς Κάφκα, ο ήρωας του οποίου, ένας σκύλος, θέτει υπό αμφισβήτηση τη συναισθηματική του ταύτιση με την κοινότητα στην οποία ανήκει. Σαν τον σκύλο του Κάφκα, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση καλούν εαυτούς πρώτα απ’ όλα να απαντήσουν ερωτήματα σχετικά με το νόημα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ωθούμενοι κυρίως από την ενεργή, γεμάτη πάθος συναισθηματική συμμετοχή τους στην κοινωνία των ανθρώπων. Στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Φιλελλήνων 11 & Εκ. Παππά, Νέα Ιωνία. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη. 12:00-20:00, Σάββατο 10:00-14:00.

Έως Σάββατο 3/9
Στην δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο Εγχειρίδιο επιβίωσης ο ρωσικής καταγωγής Μπόρις Κιρπότιν ασχολείται αποκλειστικά με την σκηνοθετημένη φωτογραφία.  Εμπνεόμενος από το απόκοσμο περιβάλλον της θάλασσας, δημιουργεί ασπρόμαυρα πορτρέτα που απεικονίζουν τους σκοτεινούς πρωταγωνιστές του: τα ψάρια σκηνογραφώντας μιαν οπτική απάτη που είναι η προσωπική του αλήθεια. Στο ΜΙΕΤ, Μέγαρο Εϋνάρδου Αγ. Κωνσταντίνου 20 & Μενάνδρου, Ομόνοια. Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10:00-14:00, Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή 18:00-20:00.

Μουσική

Τετάρτη 31/8
Οι δωρεάν εκδηλώσεις του Athens Open Air Film Festival συνεχίζονται με μια διαφορετική μουσικό-κινηματογραφική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αβησσυνίας. Ο διάσημος Έλληνας μουσικός με τη λαμπρή διεθνή καριέρα, Cayetano, επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση στο έργο ενός εκ των πλέων επιδραστικών κωμικών της ιστορίας του κινηματογράφου, του υπέροχου Harold Lloyd.

Προβολές

Σάββατο 27/8
Προβολή της ταινίας Τι έκανες στον πόλεμο, μπαμπά; του Μπλέικ Έντουαρντς. Μια απολαυστική αντιπολεμική κωμωδία για την παράνοια του πολέμου. Στις 21:00 στο πάρκο 129 ΠΥ, Δραγατσανίου και Πραξιτέλους, πίσω από το Praktiker-Είδη κήπου, στο ύψος της 4ης Στάσης Αργυρούπολης, πρώτος παράλληλος στη Λ. Βουλιαγμένης.

Κυριακή 28/8
Η ταινία Το δένδρο που πληγώναμε του Δήμου Αβδελιώδη θα προβληθεί στα πλαίσια του «Θερινού στην Αργυρούπολη». Στις 21:00 στο πάρκο 129 ΠΥ, Δραγατσανίου και Πραξιτέλους, πίσω από το Praktiker-Είδη κήπου, στο ύψος της 4ης Στάσης Αργυρούπολης, πρώτος παράλληλος στη Λ. Βουλιαγμένης.

Θέατρο

Κυριακή 28/8
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας, σπουδαστές των Δραματικών Σχολών Εθνικού Θεάτρου, Βεάκη και «Μοντέρνοι Καιροί» παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της εργασίας τους επάνω σε κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Στις 18:00 στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» Δήμου Αθηναίων, Τιμοκρέοντος 6Α-Αγ. Σώστης.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!