Εκθέσεις

Έως Τετάρτη 24/8
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας (Βας. Σοφίας), την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης Ψίθυροι με χρήση πολυμέσων. Θεματικός κορμός της έκθεσης είναι το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη Ο τόπος μας είναι κλειστός. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο: 10.00-14.00 & 17.00-21.00, Κυριακή 10.00-14.00 εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής.

Έως Τετάρτη 31/8
Ποδηλατικά στιγμιότυπα από 6 χώρες, ζωντανεύουν στο Café bar «Εν Δελφοίς» (Δελφών 5 & Σκουφά) στην έκθεση Όψεις ποδηλάτου. Με σύμμαχο το φακό, ο Πολυδεύκης Σταθόπουλος, αναδεικνύει την ομορφιά του ποδηλάτου ως αντικειμένου και την αξία του ως ανεξάρτητου και ευέλικτου μέσου μετακίνησης. Φέρνοντας κοντά μας όψεις ποδηλάτων από διάφορα σημεία της γης, επιδιώκει να μας ταξιδέψει και να μας διασκεδάσει.

Έως Τετάρτη 31/8
To Stigma Lab (Αν. Μεταξά 4, Εξάρχεια), φιλοξενεί την ομάδα ζωγραφικής στο δημόσιο χώρο BILBAO. Μια διαφορετική έκθεση που παρουσιάζει τάσεις οι οποίες, μέσα στον κυκλώνα της αστικής αισθητικής, παρεμβαίνουν ανατρεπτικά ψάχνοντας διέξοδο στο περιβάλλον που φιλοξενεί την ύπαρξή τους. Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 12:00 -21:00

Προβολές

Κυριακή 7/8
Προβολή της ταινίας Μαμούθ των Μπενουά Ντελεπίν, Γκιστάβ Κερβέρ με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Γιολάντ Μορό. Το κυνήγι των ενσήμων για τη σύνταξη με μια μηχανή «Mammuth», μέσα από ένα τρυφερό ταξίδι με διακριτική σατιρική ματιά. Στις 21:00 στο πάρκο 129 ΠΥ, Δραγατσανίου και Πραξιτέλους, πίσω από το Praktiker-Είδη κήπου, στο ύψος της 4ης Στάσης Αργυρούπολης, πρώτος παράλληλος στη Λ. Βουλιαγμένης.

Κυριακή 21/8
Προβολή της ταινίας Η γη των κόκκινων ανθρώπων (La Terre des Hommes Rouges) του Μάρκο Μπεκίς. με τους Κλαούντιο Σανταμαρία, Αλιτσέλια Καμπρέιρα.
Μια φυλή εξεγείρεται ενάντια σε όσους εκμεταλλεύονται τη γη της. Στις 21:00 στο πάρκο 129 ΠΥ, Δραγατσανίου και Πραξιτέλους, πίσω από το Praktiker-Είδη κήπου, στο ύψος της 4ης Στάσης Αργυρούπολης, πρώτος παράλληλος στη Λ. Βουλιαγμένης.

Διάφορα

Μέχρι Τετάρτη 31/8
Το Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, 211-4000863) φιλοξενεί τη δράση Your smile on the map της οργάνωσης Architecture for Humanity. Η εγκατάσταση αποτελείται από έναν αφαιρετικό χάρτη της Αθήνας, στον οποίο καλείται ο επισκέπτης να απεικονίσει, με νήματα, την αγαπημένη του διαδρομή στην πόλη και να δικαιολογήσουν με αντικείμενα ή σημειώματα το λόγο που διάλεξαν τη συγκεκριμένη πορεία. Σκοπός, να αφηγηθεί ο καθένας τη σχέση του με την πόλη και την αρχιτεκτονική, όπως αυτή απεικονίζεται στην καθημερινότητά του και σε αγαπημένες του στιγμές.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!