Θα περάσουν χρόνια μέχρι να συνειδητοποιήσει η κοινωνία το πώς και πόσα εγκλήματα διαπράττονται από μία κυβέρνηση που έχει το πρόσημο της Αριστεράς. Και θα αργήσει να το συνειδητοποιήσει γιατί πολλά από τα μέτρα επιβάλλονται χωρίς σοβαρές αντιδράσεις, χωρίς δημόσιο διάλογο, με διάφορα επικοινωνιακά τρικ στα οποία η νέα κυβέρνηση εξειδικεύεται και με τα οποία κάνει το άσπρο μαύρο. Είναι, δε, τέτοιος ο καταιγισμός επιβαρυντικών, και μόνο, για την κοινωνία μέτρων που δημιουργείται σύγχυση και πολυδιάσπαση της προσοχής σε σημείο που ο πολίτης χάνει το μέτρο, πέρα απ’ αυτό που τον πλήττει άμεσα και προσωπικά.

Επιπροσθέτως, δημιουργείται ένας συνεχής αντιπερισπασμός είτε από τα ΜΜΕ που επιλεκτικά, ανάλογα με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, προβάλλουν ορισμένα μόνο από τα καυτά ζητήματα είτε από την ίδια την κυβέρνηση που, ελλείψει του εναλλακτικού παράλληλου προγράμματος που ευαγγελιζόταν, αποσπά την προσοχή της κοινωνίας ή διαστρεβλώνει την πραγματικότητα με πράξεις εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πόλεμος κατά της διαπλοκής που επικεντρώνεται στον Ψυχάρη, ενώ δεν αγγίζει κανέναν άλλον ολιγάρχη που νέμεται τα ΜΜΕ (Βαρδινογιάννης, Κοντομηνάς, Κυριακού κ.ά.). Χτυπάει τον πιο αδύνατο, που τον έχουν εγκαταλείψει οι άλλοι, ευνοώντας τους υπόλοιπους που αν δεν είναι χειρότεροι, οπωσδήποτε δεν είναι καλύτεροι. Η στροφή 180º του Τσίπρα, της Δούρου και του Σκουρλέτη στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, κόντρα στις διακηρυγμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στο δήμαρχο και τη ΣΥΡΙΖΑίικη παράταξη και την πλειοψηφία των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, κόντρα στην πόλη και το περιβάλλον, κόντρα σε κάθε αντίπαλο της διαφθοράς και της διαπλοκής, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Μελισσανίδη, είναι αποκαλυπτική των σχέσεων του νέου ΣΥΡΙΖΑ με τους ολιγάρχες. Επίθεση σε έναν, που επιλέγεται σαν αποδιοπομπαίος τράγος, για λόγους επικοινωνιακού αντιπερισπασμού και φουλ στη διαπλοκή με τους άλλους ολιγάρχες.

Το Ελληνικό στον Λάτση, οι Σκουριές στους Καναδούς και τον Μπόμπολα, τα αεροδρόμια στους Γερμανούς και τον Κοπελούζο… Σε λίγο θα ακούσουμε και «για πρώτη φορά αριστεροί ολιγάρχες»!

 

Ρ.Μ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!