Διαβάστε παρακάτω, ορισμένα  αποσπάσματα της συνέντευξης του  Ρούντι Ρινάλντι ,εκδότη της εφημερίδας  , Δρόμος της Αριστεράς,  για την  Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100, την Τετάρτη 13/4/2016, στην Μαρία Αναγνωστίδου και την εκπομπή » Άκου να δεις» .

 

Η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της, ίσως σε τόσο δύσκολη θέση να ήταν γύρω στον Ιούλη του 1974 πριν γίνει η μεταπολίτευση. Είμαστε σε μια μέγγενη όπου από την μια πλευρά Ευρωπαίοι και ΔΝΤ μας πιέζουν με  ένα τρόπο κυνικό, προσπαθώντας όχι να σώσουν την οικονομία όπως διατείνονται, αλλά κυρίως, να καταστρέψουν οικονομικά την υπόσταση της χώρας και να πάρουν όσα περισσότερα φιλέτα μπορούν. Κι από την άλλη η μέγγενη σφίγγει με το σχέδιο να μετατραπεί η χώρα μας σε μια χώρα φράχτη, σε μια χώρα γκέτο για όλους τους πρόσφυγες που είναι αναγκασμένοι να φύγουν από τις χώρες τους λόγω του πολέμου. Και επίσης είμαστε σε μια ιδιαίτερα άσχημη θέση, με την έννοια ότι η Ευρώπη και μιλάω για την γερμανική Ευρώπη, επιλέγει περισσότερο να έχει μια σχέση με την Τουρκία, είναι προνομιακή η  σχέση της Τουρκίας και με την Ευρώπη και με τις ΗΠΑ, κι από αυτή την άποψη πιεζόμαστε κι από αυτή την πλευρά κι είμαστε αναγκασμένοι να δεχτούμε πράγματα απαράδεχτα. Αυτή την στιγμή το Αιγαίο έχει γκριζάρει επικίνδυνα, η κυριαρχία μας έχει μειωθεί πάρα πολύ τόσο στα νησιά που είναι τα hot spots όσο και στα Δωδεκάνησα. Δεν υπήρχε άλλη στιγμή τα τελευταία 30-40 χρόνια που να ήμασταν σε τόσο αδύναμη θέση σαν χώρα, σαν κοινωνία, σαν λαός.


 

Η Ε.Ε δεν ωφελεί καθόλου την Ελλάδα κι ούτε τρέφει φιλικά αισθήματα για την χώρα μας. Αυτοί οι εκβιασμοί που μας επιβάλλονται, οι εκβιασμοί που μας έρχονται με τα πακέτα μνημονίων που δεν σταματούν ποτέ, κι αυτή η χρεομηχανή που στήθηκε όλες αυτές τις δεκαετίες, εξυπηρετούν πλήρως την γερμανική Ευρώπη. Υπάρχει ένα θέμα κυριαρχίας, ηγεμονίας και επιβολής μιας πανευρωπαϊκής λιτότητας από το Βερολίνο και το πολιτικό προσωπικό είτε θα συμμορφώνεται με αυτές τις απαιτήσεις είτε θα πετάγεται στην άκρη.


 

Προσπαθούν να βρουν μια πολιτική λύση γιατί αυτά τα μέτρα που πάνε να επιβάλλουν  στην Ελλάδα συναντούν την καθολική αντίθεση και δυσφορία του ελληνικού λαού. Ακόμα και αν τα περάσουν είναι πολύ δύσκολο να τα εφαρμόσουν. Υπάρχει μια δυσκολία με το πολιτικό προσωπικό. Είναι και αναλώσιμο. Όλες οι  μνημονιακές κυβερνήσεις που υπηρέτησαν μνημόνια έζησαν περίπου 1,5 με 2 χρόνια. Εκτιμώ ότι και η σημερινή κυβέρνηση μια τέτοια πορεία θα ακολουθήσει.

Κάθε λεονταρισμός αυτής της κυβέρνησης συνοδεύονταν  από μια πολύ μεγάλη υποχώρηση κι αναδίπλωση.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κινείται με έναν ερασιτεχνικό, επιπόλαιο και άκρως επικίνδυνο τρόπο. Δεν έχει ένα στρατηγικό σχέδιο  για να μπορέσει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.


 

Πιστεύω ότι όλο και περισσότερο πλησιάζουμε σε μια εθνική και κοινωνική καταστροφή. Ίσως και μεγαλύτερη από εκείνη του 1922. Με την πίεση που μας ασκούν οι δανειστές, τα ελληνοτουρκικά και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μετόπισθεν μεγάλων πολεμικών συρράξεων στη Μέση Ανατολή ανησυχώ πολύ για το πού θα οδηγηθεί η χώρα. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία όλων των κομμάτων, όλου του πολιτικού συστήματος, είναι πολύ μικρή για να ανταπεξέλθει σε αυτά τα προβλήματα.


 

Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα μας. Δεν λειτουργεί η δημοκρατία. Αυτό που λειτουργεί είναι ένα διεθνές παρακράτος που έχει στηθεί πάνω στο ελληνικό κράτος και το έχει αχρηστεύσει τελείως. Η Βουλή είναι αχρηστευμένη και η κυβέρνηση βρίσκεται στο Χίλτον.


 

Ο ελληνικός λαός σε δυο περιπτώσεις τους τελευταίους 8 μήνες, μία με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και μία με την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, έδειξε ένα μεγαλείο. Έδειξε ότι έχει αποθέματα να κινηθεί διαφορετικά από αυτά που του δίνει η κομματοκρατία και αυτό το πολιτικό σύστημα. Δεν περιμένω τίποτα από τις εκλογές και από αυτό το πολιτικό σύστημα. Έχουμε ανάγκη από ένα άλλο πολιτικό σύστημα, από ένα πολιτικό κίνημα διεξόδου που θα ανοίξει δρόμους για να λειτουργήσει πραγματικά η δημοκρατία.Θέλω να βοηθήσω όσο γίνεται ώστε να υπάρξει ένα τέτοιο πολιτικό κίνημα. Έχουμε παιδευτεί από τους εκάστοτε επικεφαλής. Χρειάζεται κάτι πιο δημοκρατικό. Κάτι στο οποίο να συμμετέχει πραγματικά ο κόσμος και να μην έχει ανάγκη από αρχηγούς. Οι αρχηγοί και οι κεφαλές παίδεψαν αυτό τον λαό κι αυτό τον τόπο. Χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό και πρέπει να το εφεύρουμε.

 

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης :

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!