Την παρακάτω δήλωση έκανε ο Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Κυριακής, σχολιάζοντας το διαφαινόμενο εκλογικό αποτέλεσμα:

 

1. Το πολιτικό μνημονιακό σύστημα τιμωρήθηκε σκληρά για την αντιλαϊκή πολιτική του. Η λαϊκή ψήφος αναδεικνύει το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και βυθίζει τις μνημονιακές δυνάμεις στην ήττα και την ανυποληψία.

2. Ο λαός δεν έδωσε μόνο διαπραγματευτική δυνατότητα, όπως του ζητήθηκε, δεν έστειλε μήνυμα συγκράτησης αλλά πολύ ευρύτερη εντολή καθολικής αλλαγής. Σε αυτή την εντολή καλείται να ανταποκριθεί η νέα πολιτική πραγματικότητα.

3. Οι αναγκαίες πολιτικές για την επιβίωση της χώρας και την κοινωνική προοπτική, είναι απόλυτα συνυφασμένες με την παρουσία του λαού και την λαϊκή συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα. Τίθεται εκ των πραγμάτων ένα αίτημα καθολικής συμμετοχής στις διαδικασίες πολιτικής και κοινωνικής προοπτικής. Από αυτό θα κριθεί και η ουσία της μετάβασης σε μια νέα Ελλάδα.

4. Ο ελληνικός λαός στέλνει μήνυμα όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και προς την ευρωκρατία και τη γερμανική πολιτική. Μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο, ότι οι λαοί της Ευρώπης, και ειδικά του Νότου, δεν είναι αναλώσιμοι.

5. Είναι αναγκαίο, στον νέο πολιτικό κύκλο που ανοίγει, να παραμεριστούν αποφασιστικά οι πιέσεις για συμβιβασμούς, ομηρία και φοβικές ισορροπίες με το παλιό πολιτικό σύστημα. Απαιτούνται αιχμηροί διαχωρισμοί με ό,τι εκπροσωπεί το διαπλεκόμενο και σάπιο πολιτικό κατεστημένο.

Ελπίζουμε για το καλύτερο, ετοιμαζόμαστε για όλα!

25/1/2015

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!