«Η Ελλάδα ήταν πάντα προμαχούσα για τους μεγάλους αγώνες και τα ιδανικά. Ο λαός έδωσε τότε το αίμα του και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε για να ξεπεραστεί η κρίση, και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός αυτό που μπορούσε να δώσει το έδωσε. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς».

Τάδε έφη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, με τη χορηγία της Motor Oil. Ωραία λόγια, σχεδόν συγκινητικά, ταιριαστά στο κλίμα της εθνικής εορτής, ταιριαστά στην ΥΕΝΕΔικού τύπου περιγραφή της μεγαλοπρεπούς παρέλασης από τη «Δημόσια» τηλεόραση του Παντελή Καψή. Πόσο ψεύτικα, όμως, πόσο παράκαιρα, πόσο προκλητικά θεατρικά…
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, μάλλον λησμονήσατε δυο μικρές λεπτομέρειες. Πρώτον, ο ελληνικός λαός δεν έδωσε αυτό που μπορούσε. Του ελληνικού λαού του κλέψανε ό,τι μπορούσαν και κυρίως του σκότωσαν το μέλλον, του τσαλαπάτησαν την αξιοπρέπεια. Δεύτερον, οι κυβερνήσεις των τριών τελευταίων ετών δεν υφίστανται τους εκβιασμούς, είναι μέρος των στημένων και τρομοκρατικών εκβιασμών απέναντι στο λαό. Είναι οι φυσικοί αυτουργοί των εκβιασμών του λαού, με τους οποίους -ξαναλέμε- του έκλεψαν ό,τι μπορούσαν να κλέψουν και ετοιμάζονται και γι’ άλλα.
Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας κάποιο λάθος κάνατε στο χρόνο της παρέμβασής σας. Επί τρία χρόνια ανέχεστε (και εν πολλοίς συνυπογράφετε) και τους εκβιασμούς και την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και τη διακυβέρνηση με επιστρατεύσεις και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Επί τρία χρόνια παρακολουθείτε και ’σεις τους άρπαγες να αλωνίζουν τη χώρα κι αν σήμερα αισθάνεστε ότι όσα χάθηκαν είναι ακριβώς όσα μπορούσε να δώσει ο ελληνικός λαός, μάλλον κάτι δεν καταλάβατε σωστά.
Συγγνώμη, κύριε Πρόεδρε της (πρώην) Ελληνικής (πρώην) Δημοκρατίας, αλλά τα «όχι» είναι εξαιρετικά σημαντικά, είναι εξαιρετικά σπουδαία και περήφανα, αρκεί να λέγονται στο σωστό χρόνο και προς αυτούς που πρέπει…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!