Αιφνιδιασμός και αντιπροσώπευση

 

Σε μια τόσο εντυπωσιακή, όσο και ουσιαστική ομιλία του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στον Κεραμεικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εγγυήθηκε ότι η επικείμενη κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι και η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Αυτό προσδοκούν, άλλωστε, με τη σειρά τους και οι Έλληνες από τον πρόεδρο της επόμενης κυβέρνησης. Πρόκειται, λοιπόν, για μια αμφίδρομη σχέση του ελληνικού λαού με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως πρώτο δείγμα της σχέσης αυτής θα πρέπει να λειτουργήσει η κατάρτιση των ψηφοδελτίων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θα αφορά, πράγματι, όλους τους Έλληνες η στελέχωση των ψηφοδελτίων;

Θα αντιπροσωπεύονται όλες οι κοινωνικές ομάδες;

Τα ονόματα των υποψηφίων θα είναι τέτοια που θα απευθύνονται σε όλο το πολιτικό φάσμα των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου;

Οι άλλοτε ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, ανεξάρτητα από την πολιτική τους προέλευση, που μετάνιωσαν για τις μέχρι χθες επιλογές τους, θα αναγνωρίσουν μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ανθρώπους που «μιλούν την ίδια γλώσσα» και τους συνδέουν αγώνες και αναμνήσεις;

Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν ότι ζούμε σε μια χώρα με το 90% θρήσκους πολίτες, οι δε Ένοπλες Δυνάμεις (με βάση τις δημοσκοπήσεις) θεωρούνται από τους ίδιους πολίτες ο πιο αξιόπιστος θεσμός.

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμπεριληφθούν (μετά από προσεκτική επιλογή) και πρόσωπα που μπορούν να προσελκύσουν:

1. Μέρος των κληρικών. Χωρίς υπαναχώρηση από τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς, θα πρέπει να βρεθούν τα πρόσωπα εκείνα που με ήπιο λόγο θα αμβλύνουν τις αντιθέσεις-αντιδράσεις στο χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

2. Μέρος των στρατιωτικών, αλλά και των αστυνομικών. Δεν πρέπει να επιτραπεί στα δεξιά και στα συντηρητικά κόμματα να εμφανίζονται ως οι μοναδικοί που ενδιαφέρονται για τους ένστολους.

3. Τους δημοκρατικά σκεπτόμενους, τέως συντηρητικούς ψηφοφόρους, που θέλουν να εκφραστούν προοδευτικά, αρκεί να βρουν μεταξύ των ονομάτων που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τα πρόσωπα εκείνα τα οποία μπορούν να εμπιστευθούν.

 

Νέο «αίμα ψηφοφόρων»

Για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απαιτείται να εισέλθει νέο «αίμα ψηφοφόρων» από μη αναμενόμενους χώρους, το οποίο αφενός θα οδηγήσει σε αιφνιδιασμό, αλλά και σε αφαίμαξη τους κομματικούς σχηματισμούς από τους οποίους προήλθε, αφετέρου θα αιμοδοτήσει και θα εμπλουτίσει τη σταυροδοσία προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά συνέπεια, το κέρδος στην «εκλογική πίτα» διπλασιάζεται!

Ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει. Δεν θα χαρίσει το Στρατό και την Εκκλησία στη λαϊκή Δεξιά! Χρειάζεται ανθρώπους με ερείσματα κι απήχηση και στους παραπάνω χώρους. Η επιλογή τους, όμως, να είναι προσεκτική, ώστε να μην απολέσουμε την «αγνότητα του 4%». Η ηγετική ευθύνη μπορεί και πρέπει να αιφνιδιάσει τον πολιτικό αντίπαλο, συνδυάζοντας τη διατήρηση της αγνότητας αυτής με τον εμπλουτισμό των ψηφοδελτίων. Ο συνδυασμός αυτός θα φέρει τη νίκη… Σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες…

 

Γιάννης Τσαμπάζης

Αξιωματικός Στρατού Ξηράς Ε.Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!