του Ηρόστρατου

 

Περιμένοντας την Ελπίδα να έρθει

Όταν βλέπω να επιστρέφει η Όλγα Τρέμη, ως επικεφαλής Προπαγάνδας του Mega με ενίσχυση Ευαγγελάτου.

Όταν βλέπω το γελοίο σποτάκι της Ν.Δ. με το ποδόσφαιρο.

Όταν ο ακροδεξιός, ξενόφοβος και ρατσιστής Σαμαράς παριστάνει κι αυτός τον Charlie αλά μπρατσέτα με τους ηγέτες της Ε.Ε., αφού πρώτα είχε ανακαλύψει πίσω από την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό «λαθρομετανάστες»…

…Τότε αρχίζει να γίνεται φανερό πως η βάρκα του, πια, βουλιάζει.

Κι αυτό το καταλαβαίνει το σύστημα και τα συστημικά ΜΜΕ. Που όσο κι αν στηρίζουν λυσσαλέα, έχουν έτοιμο και το plan B: Κόμματα όπως το Ποτάμι που θα μπορέσουν να βάλουν «φρένο» σε όσα ετοιμάζει (ή πιστεύουν ότι ετοιμάζει) ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κεφάλαιο, οι εργολάβοι, η Ε.Ε. τη δουλειά τους κάνουν. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς…

Συζητώντας με τον κόσμο γύρω μου βλέπω πως είναι έτοιμος να δώσει την ευκαιρία στην Αριστερά, παρά τις συχνά μεγάλες επιφυλάξεις του.

Όπως ο καθένας από εμάς, έτσι κι εγώ νιώθω συνυπεύθυνος και υπόλογος γι’ αυτή την εμπιστοσύνη. Προσπαθώ να φανταστώ τι θα λέω σε ένα χρόνο από τώρα και μου είναι σχεδόν αδύνατον να το φανταστώ.

Δεν ανήκω στις Κασσάνδρες που θεωρούν ότι θα γίνουμε μια από τα ίδια, αλλά η σημειολογία των τηλεοπτικών σποτ, η «μπαγιάτικη» προεκλογική εκστρατεία, πολλά από τα πρόσωπα που βλέπω στα ψηφοδέλτια (ελπίζοντας θερμά να μην εκλεγούν) ο τρόπος συγκρότησης των ψηφοδελτίων, η παρουσία αρκετών εκπροσώπων μας στα ΜΜΕ μου φέρνουν σκοτεινές σκέψεις.

Κυρίως αυτό που με ανησυχεί είναι η σιωπή. Η στάση αναμονής του κόσμου που περιμένει να του φτιάξει τη ζωή ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι δρόμοι που έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία των Ι.Χ. ελλείψει διαδηλώσεων…

Έμειναν 8 μέρες και δεν είναι ώρα για τέτοιες σκέψεις.

Ελπίζω να τολμήσουμε στο τέλος το διαφορετικό. Το χρειαζόμαστε όλοι μας!

 

Σαξές Στόρυ για …γέλια

Τη δουλειά του Νικόλα Δημητριάδη τη γνώρισα κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών στο Χαλάνδρι. Εξαιρετικό σκίτσο και εύστοχη σάτιρα, από τα πιο δυνατά όπλα μιας μάχης που κερδήθηκε.

Αυτή ήταν η αφορμή για να γνωρίσω έναν καλλιτέχνη γεμάτο χιούμορ, μέσα από το μπλογκ που διατηρεί (https://xilapetres.blogspot.gr/) αλλά και από τα σκίτσα του στη Ρήξη και στο Άρδην.

Τώρα τα σκίτσα του κυκλοφορούν σε λέυκωμα από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις. Τίτλος του: Σαξές Στόρυ: εικονογραφημένος οδηγός της προσφάτου ιστορίας των μνημονιοπλήκτων και χαρατσοπαθούντων Ελλήνων. Βιτριολικός, δεν αφήνει τίποτα όρθιο και αποδομεί πλήρως την πολιτική των μνημονίων..

Πολύ καλό και ως προεκλογικό ανάγνωσμα για… αναποφάσιστους!

 

 

Ντοκιμαντέρ από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών

Με το ιστορικό ντοκιμαντέρ Ίμβρος-Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης, το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), εγκαινίασε μια σειρά προβολών που θα συνεχιστούν την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου με τα Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη, που θα προβληθούν στο Εσπερινό Λύκειο Παλλήνης (16ο χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος, Παλλήνη, ώρα έναρξης 7μμ).

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ Γράμματα χωρίς Παραλήπτη βασίζεται στο βιβλίο Το Χρονικό των Δέκα Ημερών της Αγάπης Μολυβιάτη-Βενέζη και αναφέρεται στη προσπάθεια ενός Τούρκου αξιωματικού να σώσει από τα τάγματα εργασίας του 1922 τον αδερφό της συγγραφέως, Ηλία Βενέζη. Η σκηνοθεσία είναι του Ηλία Δημητρίου και η επιμέλεια της Ειρήνης Σαρίογλου. Τη μουσική έγραψε η Ευανθία Ρεμπούτσικα και τιμήθηκε με το A’ Βραβείο Μουσικής στο 5ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λονδίνου.

Επόμενη στάση το Χαλάνδρι, όπου την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Η Σιωπηλή Σχολή – Μια αναδρομή στην ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

 

Πληροφορίες: Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), Μιλτιάδου 25, τηλ. 210.6669140, [email protected]

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!