Υπάρχουν και χειρότερα

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας, διαπιστώνοντας πως πάνω από τους μισούς κατοίκους της χώρας είναι υπέρβαροι, αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα.

Ανακοίνωσε, λοιπόν, την επιβολή υψηλού ειδικού φόρου στα τρόφιμα που…παχαίνουν, ελπίζοντας πως οι Ρουμάνοι θα γίνουν πιο κομψοί, αλλά θα εξοικονομηθούν και περίπου 1 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του εθνικού χρέους.

Σε μια εποχή που οι μισθοί στο δημόσιο τομέα έχουν παγώσει, που τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε μείωση των θέσεων εργασίας κατά 100.000, και ο μέσος μισθός είναι 350 ευρώ, η βαριά φορολόγηση σε δεκάδες βασικά είδη διατροφής σίγουρα θα εξαφανίσει κάθε περιττό βάρος των Ρουμάνων…

Λέτε να μπουν ιδέες και στους δικούς μας;

Θεία δίκη

Ο κ. Ζουμπουλίδης είναι δικηγόρος στην Κατερίνη, ένας από τους τρεις δικηγόρους που ζητούν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να αφαιρεθούν οι εικόνες και τα θρησκευτικά σύμβολα από τα δικαστήρια της χώρας, καθώς η ανάρτησή τους είναι αντίθετη στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, αλλά και παράνομη. Ο ίδιος πρωτοστατεί, επίσης, και στις κινητοποιήσεις για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Στο γραφείο, λοιπόν, του δικηγόρου εισέβαλαν -προφανώς με θεία παρότρυνση- κάποιοι «πιστοί» και, αφού τα έκαναν γυαλιά-καρφιά, έγραψαν και μερικά συνθήματα κατά της ζωής του και τερμάτισαν τη θεάρεστη αποστολή τους.

Πού είσαι νιότη…

…που ’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος.  Για τον Παν-παν ο λόγος, ή Παναγιώτη Παναγιώτου, πρώην αντιχουντικό, πρώην διευθυντή της ΕΡΤ, αποτυχημένο υποψήφιο βουλευτή, νυν αρθρογράφο του Έθνους, κυβερνητικότερο της κυβέρνησης, την οποία επιπλήττει (15/4) ότι «ψιλοαντιστέκεται» στη «συνταγή του σοκ» –στα νέα πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα της Ε.Ε., ΔΝΤ, που είναι αναπόφευκτα και όσο πιο γρήγορα παρθούν τόσο το καλύτερο, κατά τον αρθρογράφο.

Ο Παν-παν είναι η ζωντανή επιβεβαίωση της θλιβερής αλλαγής που υφίστανται οι άνθρωποι όταν γεράσουν και εξασφαλιστούν από το συναγελασμό τους με την εξουσία που κάποτε κατακεραύνωναν στα αμφιθέατρα.

Πώρωση

Δεν ντρέπεται ο Α. Λοβέρδος να εισηγείται τέτοιο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό; 30% μικρότερες συντάξεις 37-40 χρόνια δουλειάς; Με τι μούτρα βγαίνει στην κοινωνία και ζητάει να πληρώσουν άνθρωποι που δεν έχουν καμιά ευθύνη για την «ελληνική κακοδαιμονία», παρά μόνο γιατί ψήφιζαν αφελώς τους λάθος εκπροσώπους;

Θα πείτε, μόνο αυτός έπρεπε να ντρέπεται; Όλοι τους θα έπρεπε. Αλλά ο Α. Λοβέρδος υποτίθεται ότι στα νιάτα του υπήρξε αριστερός και αυτό που θα υπαγόρευε η ελάχιστη αξιοπρέπεια θα ήταν να πει «εγώ δεν βάζω την υπογραφή μου στο ασφαλιστικό του ΔΝΤ».

Πού τέτοια αξιοπρέπεια όμως; Αυτοί οι αξιολύπητοι πρώην αριστεροί είναι πραγματικά για κλάματα…

Εμείς και αυτοί

Ο «μέσος» Έλληνας είναι μια στατιστική κατασκευή και μάλιστα άκρως παραπλανητική, γιατί υπονοεί ότι το εισόδημα της χώρας διαιρείται διά του αριθμού των πολιτών της.

Αντίστοιχα παραπλανητικό είναι το ότι ο μέσος Έλληνας θα υποστεί μείωση του εισοδήματός του κατά το ένα τρίτο. Γιατί μερικοί «μέσοι Έλληνες», την ώρα τούτη που οι πολλοί «μέσοι Έλληνες» σε λίγο θα κόβουν τη φέτα του ψωμιού στα δύο, αγοράζουν ακίνητα- φιλέτα στο Λονδίνο, πληρώνοντας τοις μετρητοίς εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να ρωτούν καν την τιμή, όπως λένε οι μεσίτες. Με πολύ απλό τρόπο καταρρίπτεται η φενάκη της εθνικής ομοψυχίας.

Πρασίνισμα

«Να κάνουμε πράσινο το ΣΥΝ», ήταν η περισπούδαστη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Τσούκαλη, στην εκδήλωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλη Τρεμόπουλο.

Η οργάνωση αυτής της εκδήλωσης εντάσσεται στην προσπάθεια της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ να παρουσιάσει τη προσέγγιση προς  Οικολόγους Πράσινους ως έναν εναλλακτικό δρόμο, στο πλαίσιο της επιδίωξης για απεμπλοκή του ΣΥΝ από το ΣΥΡΙΖΑ.

Τις εκατέρωθεν προτροπές για ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Αριστερά και στους Πράσινους ακολούθησε η πρόταση Παπαδημούλη: συνεργασία στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και προτεινόμενο υποψήφιο τον Μιχάλη Τρεμόπουλο.

«Έχουμε καθυστερήσει», έσπευσε να πει και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος μίλησε για«πολυδιασπασμένη, συντηρητική Αριστερά».

Και οι Οικολόγοι Πράσινοι; Ελαφρώς σνομπάρισαν τις ανανεωτικές προτάσεις.

«Συμφωνούμε ότι πρέπει να συναντηθούμε με όρους ισοτιμίας και να επικαιροποιήσουμε τις θέσεις μας».

Άντε και καλό… συνέδριο.

«Τέρμα πια με τα spreads»

Τελείωσε πια η συζήτηση για τα spreads, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Τώρα πάμε για μέτρα αναπτυξιακά.

Αφού σε χρόνο-ρεκόρ μείωσαν μισθούς, πάγωσαν συντάξεις, αύξησαν ΦΠΑ, πετσόκοψαν «δώρα» και επιδόματα, αφού παραδώσανε τη χώρα στην Ε.Ε. και στο ΔΝΤ, αφού πρόσθεσαν στην κερδοσκοπία των «αγορών» και την κρατική κερδοσκοπία στην οικονομία της χώρας, τώρα τέρμα τα λόγια.

Τώρα, λοιπόν, ήρθε η σειρά της…ανάπτυξης.

Ασφαλιστικό, φορολογικό, άρση μονιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων, απελευθέρωση απολύσεων, ιδιωτικοποίηση ό,τι δημόσιου απέμεινε και πάει λέγοντας.

Και να σκεφτεί κανείς πως είναι μέτρα «έξω από την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ».

Μας δουλεύουν άσχημα.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!