Το Συνέδριό μας τελείωσε, με τις καλές και τις κακές πλευρές του.

Όμως το γεγονός είναι ένα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα ενιαίο κόμμα με πρόγραμμα και Καταστατικό και ένα τεράστιο καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά και στην Ιστορία να ανατρέψει αυτή την κυβέρνηση. Όμως, πώς ένα κόμμα που η οργανωτική του δομή ακόμα και σήμερα είναι διαρθρωμένη στις συνθήκες του 5% μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του 35% που είναι και ο στόχος μας. Πιστεύω, λοιπόν, ότι βασική προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη των κομματικών οργανώσεων σε όλους τους χώρους. Ο κόσμος πρέπει να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τον κόσμο.
Για να γίνει κάποιος μέλος του κόμματος δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει εκ των προτέρων το πρόγραμμά του, αρκεί να είναι έντιμος, ανιδιοτελής και με διάθεση να παλέψει για να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα μας. Οι οργανώσεις πρέπει να εμπνεύσουν τους πολίτες και με τη δράση τους και με την ευρηματικότητά τους και με τον τρόπο λειτουργίας.
Ο κόσμος για να έρθει κοντά μας πρέπει να εμπνευστεί, να νιώσει ότι τον ακούμε, τον καταλαβαίνουμε, είμαστε δίπλα του και μπορούμε μαζί να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν κατέχουμε εμείς την απόλυτη σοφία, δεν έχουμε το αλάθητο του Πάπα. Όμως μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη μας και να γίνουμε καλύτεροι. Στόχος των οργανώσεών μας πρέπει να είναι τα στρώματα που πλήττονται περισσότερο σήμερα, όπως είναι οι άνεργοι και οι νέοι. Για να γίνουν όλα αυτά, όμως, πρέπει να σταματήσει η εσωστρέφεια, οι μεμψιμοιρίες και η συνέχιση των προσυνεδριακών αντιπαραθέσεων και σκοπιμοτήτων.
Ένας πολίτης για να ενταχθεί στο κόμμα χρειάζεται να νιώσει ότι μπαίνει σε ένα διαφορετικό κλίμα πραγματικής συντροφικότητας και αλληλεγγύης και όχι σε αυτό που ζει σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Η εσωκομματική δημοκρατία, η διαφάνεια, ο σεβασμός της διαφορετικής άποψης και, τέλος, ο σεβασμός στην προσωπικότητα των ίδιων των συντρόφων αποτελούν τον πυρήνα της έννοιας της κομματικής λειτουργίας και μπορούν να σφυρηλατήσουν πραγματικούς αριστερούς ανθρώπους που δεν θα φοβούνται και θα είναι έτοιμοι να δώσουν τους πιο σκληρούς αγώνες για αυτό που όλοι θέλουμε. Την ανατροπή!

Τέσυ Φωτοπούλου,
μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κεραμεικού

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!