Ο Δ. Κουφοντίνας αφού έλαβε άδειες μέχρι τώρα και τήρησε όλους τους όρους, γίνεται αντικείμενο πιέσεων και προεκλογικών σκοπιμοτήτων-αντιπαραθέσεων με αποτέλεσμα να απορριφθεί η αίτησή του για άδεια. Ο ίδιος από τις 2/5 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας να του δοθεί η άδεια. Χθες μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας γιατί παρουσίασε πρόβλημα η υγεία του.

Το γενικό ξεχαρβάλωμα της χώρας και του κράτους είναι αστείο να αποδοθεί στη δράση μιας μικρής ομάδας που έκλεισε τον κύκλο της το 2002 – δείχνοντας κι όλα τα αδιέξοδα της επιλογής της. Είναι αστείο ακόμα να θεωρηθούν οι πρωταγωνιστές της σαν κίνδυνος για την πολιτειακή τάξη. Η εξάπλωση μιας εξωθεσμικής βίας σε ορισμένα στρώματα της νεολαίας έχει διαφορετικά κίνητρα και άλλο ιδεολογικό πρόσημο από αυτό που τροφοδότησε διάφορες ένοπλες οργανώσεις πριν 40 χρόνια.

Για αυτό, για να μην συνεχίζεται ένα σπιράλ αδιέξοδο και ενταγμένο μέσα στις προδιαγραφές του θεάματος, να δοθεί άμεσα άδεια στον Δ. Κουφοντίνα αλλά και στον «ξεχασμένο» Αλ. Γιωτόπουλο που ζητά για λόγους υγείας και ακόμα δεν του έχει δοθεί καμία άδεια.

Μ.Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!