ΠΙΖΑ: Όπως κατάγγειλαν τα Συνδικάτα Βάσης σε πτήσεις από το αεροδρόμιο της Πίζας (Ιταλία) προς Ουκρανία με ανθρωπιστική βοήθεια, οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι στα αεροσκάφη φορτώνονταν φορτία όπλων. Αμέσως σταμάτησαν τις εργασίες αρνούμενοι να φορτώσουν όπλα προς την Ουκρανία και κατήγγειλαν το γεγονός. Πολλές κινητοποιήσεις στην Ιταλία καταγγέλλουν την εμπλοκή της Ιταλίας στον πόλεμο της Ουκρανίας και ζητούν να παύσει η λειτουργία των αμερικανικών βάσεων στην Ιταλία.

ΜΠΑΙΝΤΕΝ: Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν θεωρεί τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου» απάντησε κατηγορηματικά πως τον θεωρεί. Ο χαρακτηρισμός αυτός (που δεν τον κάνει πρώτη φορά) ξαναέκανε τον γύρο του κόσμου δείχνοντας προς όλες τις πλευρές το κλίμα που θα επικρατήσει.

ΠΟΥΤΙΝ: Σε διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στις κυρώσεις και τη στάση της Δύσης τόνισε ότι στόχος των Δυτικών είναι η καταστροφή της Ρωσίας, και χρησιμοποιούν γι’ αυτό είτε διαδόσεις για μεγάλες απώλειες της Ρωσίας στην «ειδική επιχείρηση» είτε τις οικονομικές κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία. Έκπληξη προκάλεσε η αναφορά του σε μια διαδικασία «αυτοκάθαρσης» της Ρωσίας από «προδοτικά» στοιχεία, από μια «5η φάλαγγα» που υπάρχει και λειτουργεί στη χώρα του, τα οποία θα τσακιστούν. Αυτά, λέει, μοιάζουν με μύγες που έχουν εισχωρήσει στο στόμα και πρέπει να τις φτύσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά. Τα πράγματα σκληραίνουν, φαίνεται ότι υπάρχουν αντιδράσεις στον πόλεμο, διαμαρτυρίες και δυσαρέσκεια για τα μέτρα, όπως υπάρχει υφέρπουσα αντιπολίτευση και κινήσεις εντός του ολιγαρχικού μπλοκ.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: Ο Ζελένσκι κάθε μέρα έχει μια παρουσία σε σολντ-άουτ συνεδριάσεις των κοινοβουλίων των δυτικών χωρών. Κάθε μέρα. Βερολίνο, Λονδίνο, καναδικό κοινοβούλιο, Βρυξέλλες –έδρα του ευρωκοινοβουλίου–, παντού ανεβαίνει παράσταση Ζελένσκι. Πέρα από όλες τις εμφανίσεις και εκκλήσεις που κάνει, όλα καταλήγουν στο να ζητά εμπλοκή του συνόλου των χωρών της Δύσης σε έναν διευρυμένο πόλεμο ενάντια στη Ρωσία. Χωρίς να πολυνοιάζεται για το τι μπορεί να αποφέρει η έκκλησή του αυτή.

S-300 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;: Κυκλοφορεί χωρίς να διαψεύδεται. Η είδηση είναι ότι ρωσικά όπλα που διαθέτουν χώρες της δυτικής συμμαχίας αποστέλλονται και αυτά στην Ουκρανία. Ξέρουμε ότι είναι απαίτηση των ΗΠΑ να απομακρυνθούν όλα τα ρωσικά όπλα που μπορεί να έχουν χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και να μην υπάρχει καμία διαφοροποίηση στα εξοπλιστικά προγράμματα. Ήδη ζητιέται από την Ελλάδα να αποσύρει ρωσικά όπλα που έχει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως έχει γίνει γνωστό ότι περιλαμβάνονταν και τέτοια όπλα στα δύο μεταγωγικά που έσπευσε να στείλει η ελληνική κυβέρνηση στην Ουκρανία. Το θέμα με τους S-300 είναι πολύ πιο σοβαρό και είναι γνωστό ότι αυτά τα συστήματα υπάρχουν στην Κρήτη και χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα για ασκήσεις και εκπαίδευση πιλότων (στις οποίες παίρνουν μέρος και Ισραηλινοί). Μήπως έχουν αποσταλεί και τέτοια συστήματα στην Ουκρανία;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!