Σήμερα Σάββατο 11/3 και την Κυριακή 12/3 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του Πανελλαδικού Σώματος της ΚΟΕ στην Αθήνα με συμμετοχή αντιπροσώπων και φίλων από όλη την Ελλάδα.

Η συζήτηση που έχει γίνει μέχρι τώρα έχει επικεντρωθεί γύρω από τη νέα συγκυρία, τις αλλαγές που γίνονται στον κόσμο, και ιδιαίτερα γύρω από την ανάγκη και τις προϋποθέσεις να ανοιχτεί ένας δρόμος προοπτικής και διεξόδου στη χώρα μας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία και το επείγον της δημιουργίας ενός πολιτικού κινήματος, ως διαδικασίας κυρίως περιεχομένων και στόχων για την απελευθέρωση της χώρας και της κοινωνίας από τα σύγχρονα δεσμά.

Στη συζήτηση και τις αποφάσεις του Πανελλαδικού Σώματος αναζητούνται τρόποι και διαδικασίες που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη πολιτικών πρωτοβουλιών και κινήσεων που θα σχετίζονται με παρεμβάσεις στο κεντρικό πεδίο, εκεί δηλαδή που παίρνονται οι καίριες αποφάσεις και κρίνονται οι συνολικές κατευθύνσεις της χώρας και της κοινωνίας. Ταυτόχρονα αναζητούνται τρόποι και πρωτοβουλίες που αφορούν την εμπλοκή των πολλών, τη συμμετοχή και συνευθύνη των απλών ανθρώπων στον καθορισμό των στόχων και των τρόπων διεξόδου της χώρας και της κοινωνίας.

Με αφετηρία και στόχευση την πολιτική διέξοδο της χώρας αλλά και οι διαδικασίες ενεργούς εμπλοκής του λαού σε αυτή, η διαπλοκή αυτών των δύο διαστάσεων συνοψίζει την έννοια του πολιτικού κινήματος των ημερών και αποτελεί τον πυρήνα των αναζητήσεων στις συζητήσεις του διημέρου.

Τέλος, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις αλλαγές και τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στην ίδια την ΚΟΕ ώστε να ανταποκριθεί σε αυτό τον στόχο. Τις συζητήσεις θα απασχολήσουν οι τρόποι και οι μορφές ώστε, χωρίς τις βεβαιότητες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος η ΚΟΕ θα μπορέσει με ανοικτό πνεύμα να συμβάλλει με τις αναζητήσεις της και την πρακτική της στάση στη συγκρότηση του πολιτικού κινήματος.

Οι εργασίες του ανοικτού πανελλαδικού σώματος θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το απόγευμα με την ψήφιση των αποφάσεων.

 

Ε.Β.

 

INFO

Η ΚΟΕ καλεί όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει και να πάρει μέρος στο Ανοιχτό Πανελλαδικό Σώμα να στείλει τα στοιχεία επικοινωνίας του και την ηλεκτρονική του διεύθυνση στο [email protected] ή να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6973-784935.

Όλα τα υλικά, τα άρθρα αλλά και την ενδιαφέρουσα συνέντευξη μελών της ΚΟΕ στον Δρόμο μπορείτε να τα βρείτε στις ιστοσελίδες www.edromos.gr και www.koel.gr.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!