Ξεκινάει η διαδικασία του πανελλαδικού σώματος

 

Μπροστά σε μια πανελλαδική διαδικασία συζήτησης και αποφάσεων βρίσκεται η ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας), τέσσερα χρόνια μετά το τρίτο της συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2012. Από τότε πολλά έχουν μεσολαβήσει, αφού η χώρα βυθίζεται πιο βαθιά στο καθεστώς της αποικίας χρέους και ο γεωπολιτικός ορίζοντας συννεφιάζει, ενώ μεγάλες αλλαγές σημειώνονται σε παγκόσμια κλίμακα. Ακόμα, στο τιμόνι του μνημονιακού καθεστώτος βρίσκεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ιδεολογικό περιβάλλον.

Θυμίζουμε ότι η ΚΟΕ, που ιδρύθηκε το 2003 και συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2007-2015, διαφοροποιήθηκε από την κεντρική πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ πριν αυτός ανέλθει στην διακυβέρνηση και διαχωρίστηκε οριστικά από αυτόν το καλοκαίρι του 2015. Η συλλογικότητα δεν ακολούθησε τότε τη λογική της επένδυσης σε εκλογικής φύσης σχήματα, θεωρώντας ότι εν πολλοίς αναπαράγονται οι παθογένειες της Αριστεράς και απείχε από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικές διεργασίες στους αγωνιζόμενους χώρους, έξω από τα συνήθη πλαίσια. Σε περιφερειακές συνδιασκέψεις που συγκλήθηκαν λίγους μήνες μετά η ΚΟΕ προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό και προσανατολισμό για τη νέα φάση και σήμερα ετοιμάζεται για το πανελλαδικό σώμα που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2017.

Εκπρόσωποι της ΚΟΕ σημειώνουν: «Ένα χρόνο μετά τις συνδιασκέψεις του περσινού Δεκέμβρη, έχοντας διανύσει μια κοινή πορεία μέσα σε ένα νέο περιβάλλον που ορίζει το άνοιγμα ενός νέου κύκλου μετά το καλοκαίρι του 2015, μπορούμε με πιο νηφάλιο και ψύχραιμο τρόπο να συζητήσουμε και ορίσουμε έναν πολιτικό σχεδιασμό για την συλλογικότητά μας, τέτοιο που να συμπυκνώνει συμπεράσματα και στόχους για την υπόθεση της διεξόδου της χώρας».

Η ΚΟΕ φιλοδοξεί να προχωρήσει σε μια διαδικασία που να μην χαρακτηρίζεται από «αυτοαναφορικότητα» και εσωστρέφεια. Σκοπεύει έτσι να οργανώσει μια ανοιχτή συζήτηση που να ακουμπά τους προβληματισμούς ευρύτερου κόσμου, ο οποίος πασχίζει για έναν σύγχρονο προσανατολισμό μπροστά στα νέα δεδομένα.

Τις επόμενες μέρες και βδομάδες, η οργάνωση θα προχωρήσει (κυρίως μέσω της ιστοσελίδας της, www.koel.gr) σε πιο αναλυτικές ανακοινώσεις για την διαδικασία που θα πραγματοποιήσει, ενώ θα δημοσιοποιήσει και το πολιτικό πλαίσιο της συζήτησης.

 

Η ΚΟΕ καλεί όποιον ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στις συζητήσεις και το διάλογο που θα ανοίξει να στείλει τα στοιχεία επικοινωνίας του και την ηλεκτρονική του διεύθυνση στο [email protected] ή να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 210-3845870.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!