Για το ανοιχτό πανελλαδικό σώμα της ΚΟΕ

Συγκλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε κτίριο της Γεωπονικής Σχολής στην Αθήνα το ανοιχτό πανελλαδικό σώμα της ΚΟΕ. Ο Δρόμος παρακολούθησε σε προηγούμενα φύλλα τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στα πλαίσια μιας διαδικασίας αρκετά ανοιχτής και ενδιαφέρουσας. Το πανελλαδικό σώμα ψήφισε το κείμενο πολιτικών θέσεων, καθώς και αποφάσεις για μια σειρά θέματα, ενώ εξέλεξε και πολιτική επιτροπή. Το τελικό κείμενο πολιτικών θέσεων και άλλα υλικά θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.koel.gr. Παραθέτουμε εδώ την ανακοίνωση της συλλογικότητας για το ανοιχτό πανελλαδικό της σώμα.

 

«Υπάρχουν πολλών ειδών ”εμείς”. Το δικό μας θέλουμε να αλλάζει. Με τις εποχές και όχι με τις μόδες που αστράφτουν ή τις συνήθειες που καθηλώνουν. Με τις δυνάμεις των ανθρώπων που το συναποτελούμε και όχι με υπερφυσικούς και κατά φαντασία τρόπους. Είναι φτιαγμένο απ’ όσα ζήσαμε από κοινού τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μέσω της θέλησής μας να συμβάλλουμε δημιουργικά σε όσα – δραματικά και ενδιαφέροντα – θέτει το να ζεις σε αυτήν τη χώρα και σ’ αυτόν τον πλανήτη το 2017.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, αρκετοί άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα, μέλη και φίλοι της ΚΟΕ, συναντηθήκαμε, συζητήσαμε κι αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε. Με γνώση ότι οι καιροί δεν είναι μονάχα διαλυτικοί αλλά και γεμάτοι δυνατότητες. Με την εκτίμηση ότι δεν είμαστε «εμείς» αλλά πάρα πολλοί ακόμα, όσοι, παρά τα στραπάτσα, συνεχίζουν να ελπίζουν επειδή αγωνίζονται, να αγωνίζονται επειδή ελπίζουν.

Η δημιουργία ενός πολιτικού κινήματος, ενός ανοιχτού και δημοκρατικού χώρου πρωτοβουλιών, μιας πολύμορφης διεργασίας που πρέπει να εφεύρουμε, είναι ο στόχος για τον οποίο θα παλέψουμε. Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει επακριβώς τις εξελίξεις. Μα μοιάζει δύσκολο να ανοίξει ένας διαφορετικός δρόμος, ανεξαρτησίας, πραγματικής δημοκρατίας, χειραφέτησης, δίχως την ύπαρξη μέσα στην ελληνική κοινωνία ενός τέτοιου πολιτικού κινήματος. Η απελευθέρωση της χώρας δεν μπορεί να αφεθεί ούτε στην τύχη, ούτε στα συνηθισμένα παιχνίδια του πολιτικού κόσμου».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!