Βανδαλισμός στον λόφο Αρδηττού

To πόσο δικαιολογημένη και βάσιμη είναι η ανησυχία και αναστάτωση των περιοίκων του Φιλοπάππου και του Λόφου Στρέφη για την ανάθεση της «ανάπλασής τους» σε ιδιωτικές εταιρίες από το Δήμο της Αθήνας, επιβεβαιώνεται από όσα καταστροφικά αναφέρονται στην επιστολή της «Ομάδας Φίλων του Λόφου του Αρδηττού» που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή (12/5/21):
«Η ανάπλαση και ο καθαρισμός που δρομολογείται στον Αρδηττό τις τελευταίες μέρες θυμίζει πεδίο μάχης. Κοπή μαζί με τα ξερά και ζωντανών μεγάλων δένδρων, καταστροφή της επιφάνειας του λόφου με τους θάμνους, τα κρίνα και τους αθανάτους του από τις μπουλντόζες, διάλυση των πετρόκτιστων τοιχακίων. Ο λόφος δεν είναι φτιαγμένος για την επέλαση τέτοιων ογκωδών μηχανημάτων. Χρειάζεται στοχαστικός σχεδιασμός για τη διαφύλαξη της φυσικότητας και της αρμονίας του, ώστε να μη μοιάσει στο τέλος με κήπο ιδιωτικής βίλας. Ελέγχει κάποιος τον άμετρο ζήλο αυτών των εργολάβων;»
Μαρία Καραμελάκη

Ο «φιλέλλην» Βαρβιτσιώτης: Σε τούτα ΄δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει…. (Anatoli Papanoti)

Να τρων κι οι κότες

Το ξέρουμε ότι λεφτά και υπάρχουν και δεν υπάρχουν. Και ότι εξαρτάται από το πού ανήκεις. Αν είσαι ένας από τους 120.000 συνταξιούχους, που έχεις διακόψει λόγω ηλικίας την επαγγελματική σου δραστηριότητα, και περιμένεις χρόνια για να πάρεις τη μειωμένη σύνταξη ή το κατακρεουργημένο επικουρικό που δικαιούσαι, σου λένε ότι λεφτά δεν υπάρχουν, προσωπικό δεν υπάρχει, τίποτα, εν πάση περιπτώσει δεν υπάρχει που θα σου έβγαζε τη σύνταξη πριν μετακομίσεις στον άλλο κόσμο. Αν, όμως, είσαι τραπεζίτης ή επενδυτής, δεν πρέπει να ανησυχείς καθόλου. Λεφτά υπάρχουν, όσα θέλεις. Οι τράπεζες που έχουν τεράστια ευθύνη για την πτώχευση και διάλυση της χώρας, πέρα από δεκάδες δισεκατομμύρια που πήραν από το κράτος χρεώνοντας την Ελλάδα, ενώ είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, μόνο το 2020 πήραν 41,2 («ρευστότητα» το λένε αυτό το μπόνους) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα! Αλλά και οι Γερμανοί επενδυτές της Fraport στους οποίους εκχωρήθηκαν σχεδόν τζάμπα 14 αεροδρόμια, θα πάρουν 120 εκατομμύρια από τον ελληνικό λαό για να καλύψουν τις ζημιές τους! Όπως παίρνουν και οι ιδιώτες διαχειριστές των δημόσιων εθνικών δρόμων αποζημίωση για κάθε αυτοκίνητο που ΔΕΝ περνάει από τα διόδια!
Ερρίκος Πλακιάς

Θεομπήχτες! 

Αφού όλες οι επιδοτήσεις πάνε στις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά για να μην σταματήσουν να δουλεύουν τα γερμανικά εργοστάσια, συνωστίζονται οι πάσης φύσεως επιχειρηματίες για ν’ αρπάξουν ένα καλό μερίδιο. Δεν θα μείνει κορυφογραμμή, κοιλάδα ή αιγιαλίτιδα ζώνη που δεν θα τσιμενταριστεί για να «απορροφηθούν» τα κονδύλια, σε μια χώρα που μόνο η φτώχεια παρουσιάζει αυξητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και οι φτωχοί τείνουν να γίνουν σταθερή πλειοψηφία. Σειρά καταστροφής έχουν τα βουνά των Μουσών και των θεών στη Βοιωτία. Οι όμιλοι Κωνσταντακόπουλου και Βασιλάκη σε κοινοπραξία με Ευρωπαίους και Άραβες φιλοδοξούν να «κουρέψουν» τον Ελικώνα και τον Παρνασσό! Την κατάρα μας να έχουν!
Εύη Ψαρού

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!