Νέα συνείδηση 

Οι μεγάλες και εντυπωσιακές κινητοποιήσεις των ντελιβεράδων όχι μόνο φέρνουν άμεσα και απτά αποτέλεσμα στην ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους, αλλά ενισχύουν αποφασιστικά όλες τις νέες δυνάμεις στο χώρο της εργασίας, με σωματεία που δεν είναι ξεπουλημένα, καθεστωτικά, αλλά νεανικά, μαχητικά και πολιτικοποιημένα, με εργαζόμενους που, ύστερα από πολλά χρόνια, ανακτούν τη χαμένη συνείδηση της εργατικής τάξης με επίγνωση ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν πέρα από τις αλυσίδες τους!
Μανώλης Γκούβας 

 

Σκίτσο του John Antono

Να σώσουμε τα βουνά μας

Περισσότεροι από 50 πολίτες συναντήθηκαν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, εκπροσωπώντας δεκάδες συλλογικότητες και φορείς από την ευρύτερη περιοχή των Πιερίων, με στόχο τον συντονισμό των δράσεων τους και την οργάνωση εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.
Η νεοσυσταθείσα πρωτοβουλία καλεί φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες αλλά και απλούς πολίτες της ευρύτερης περιοχής των Πιερίων να αντισταθούν στην εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα Πιέρια και στον Τίταρο και να συμμετέχουν στον σχεδιασμό και την διαμόρφωση του αγώνα για την προστασία των βουνών που μας απέμειναν.
«Ο τόπος μου»

Ούτε να μπω!

Το κράτος δεν έχει πληρώσει τα ένσημα όχι μόνο των επιδομάτων ειδικού σκοπού βάσει μητρώου, αλλά ούτε και των αναστολών. Αποτέλεσμα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους επειδή δεν τους έβαλε το κράτος τα ένσημά τους από τις αναστολές εργασίας λόγω κορονοϊού. Όχι μόνο στο δικό μας επάγγελμα αλλά και σε πιο κανονικά. Νομίζω πως τα σωματεία οφείλουν να δράσουν άμεσα. Όλα μαζί. Έμαθα το νέο προσπαθώντας να μπω στην πλατφόρμα για το εποχικό επίδομα που λογικά με βάση τους υπολογισμούς μου το δικαιούμουν. Δεν με άφηνε καν να μπω!
Mania Papadimitriou 

Θράσος προφεσόρων 

«Άστραψε και βρόντηξε» η ΕΙΝΑΠ, με αιχμές γενικά για προβεβλημένους καθηγητές εν μέσω της πανδημίας και για τις κυβερνητικές παλινωδίες όλο αυτό το διάστημα με τα μέτρα προστασίας, αλλά και έμμεσες αιχμές ακόμα και για μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.
Αφορμή στάθηκε έγγραφο της Ιατρικής Σχολής Αθήνας προς τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας που αναφέρει πως δεν θα γίνονται δεκτοί από εδώ και πέρα ασθενείς πάσχοντες από Covid 19 στις πανεπιστημιακές κλινικές και πως θα διοχετεύονται για νοσηλεία αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ.
«Αποτελεί πραγματική επίδειξη θράσους και αλαζονείας το αφήγημα πως οι Κύριοι Κύριοι Καθηγηταί θα δώσουν «οδηγίες» στους γιατρούς του ΕΣΥ σχετικά με την περίθαλψη ασθενών Covid» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ. Χαρακτηριστική επίσης η αναφορά ότι «προφανώς κάποιοι Καθηγηταί αντέγραψαν τους ιδιώτες κλινικάρχες, οι οποίοι σκανδαλωδώς έχουν απαλλαγεί εξαρχής από την νοσηλεία ασθενών Covid 19 στα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια».
Panayotis Chalemos

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!