Η Ευρωκρατία δείχνει το παράδειγμα

Ο πρώην πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής Μπαρόζο κατέληξε στην Goldman Sacs. Η Ολλανδέζα Ν. Κρους, επίτροπος τεχνολογιών την περίοδο 2009 – 2014 αποκαλύφθηκε, από τα Panama papers, ότι ήταν διευθύντρια οφσόρ εταιρίας. Παραδείγματα, ανάμεσα σε πολλά, ότι οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες είναι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας. Γι’ αυτό δικαιολογημένα επιχειρούν να βάλουν σε τάξη τους «τεμπέληδες» του ευρωπαϊκού νότου. Κάθε σκέψη για φανερές διασυνδέσεις και διαπλοκή με επιχειρηματικά λόμπι και συμφέροντα δεν αντέχει… στη λογική.
Τ.Κ

 

MOSANTO- BAYER

Με 66 δισ. $, η Bayer εξαγόρασε τη Mosanto και μετατρέπεται σε μια εταιρία-κολοσσό που  ελέγχει παγκόσμια το 34% των ζιζανιοκτόνων, το 23% των εντομοκτόνων και το 26% των σπόρων. Σε αυτά προστίθεται και ο έλεγχος του 91% των γενετικά τροποποιημένων σπόρων της Monsanto. Τα γεωργικά εφόδια, και άρα ο έλεγχος της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων, συγκεντρώνεται σε μια χούφτα πολυεθνικών. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 60% των σπόρων, το 88% των ζιζανιοκτόνων και το 73% των εντομοκτόνων ελέγχονται από τους 4 μεγαπαίχτες της αγροχημικής βιομηχανίας. Συγχωνεύσεις σαν αυτές αποτελούν επιθετικές κινήσεις, καθώς η επένδυση σε τροφή και ενέργεια είναι από τις πιο προσοδοφόρες δραστηριότητες.
Ν.Τ.

 

Ξενοφοβία του Βαγγέλη Παπαβασιλείου
Ξενοφοβία του Βαγγέλη Παπαβασιλείου

 

3.000 κληρικοί

Όταν ο Φίλης κάνει παρέα με τους Λιάκους κι ανενημέρωτος θα είναι και δεν θα είναι γνώστης της ιστορίας αυτού του τόπου. Ως άθεη λοιπόν συνειδητά, δεν μπορώ να μην σημειώσω τη συμμετοχή του Κλήρου στην Εθνική Αντίσταση. Και το κάνω, πάλι συνειδητά, για να μπορούμε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε όσα πρέπει κι όχι να πετάμε φούσκες στον αέρα. Λοιπόν, εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο που δεν όρκισε την κατοχική κυβέρνηση, 14 Μητροπολίτες πήραν μέρος στην Αντίσταση. 140 οι εκτελεσθέντες κληρικοί από τους κατακτητές. Ακόμα έχουμε τη δημιουργία της εθνικοαπελευθερωτικής οργάνωσης Παγκληρική Ένωση που είχε ως αποτέλεσμα να οργανωθούν στο ΕΑΜ πάνω από 3.000 κληρικοί. Υπολογίζεται πως το 75% του εφημεριακού κλήρου πήρε ενεργητικά μέρος στον Αγώνα της Εθνικής Αντίστασης.
Γωγώ Αργυρου (στο facebook)

 

Γλέζος για Φίλη

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου που τόνισε: «Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλαστημεί. Όταν ο Στρατηγός Σταυράκος, διοικητής στρατιωτικός των Αθηνών και της Αττικής, κάλεσε τους δημάρχους, τις αρχές και τους περιφερειάρχες να έρθουν στους Αμπελοκήπους για να παραδώσει τα κλειδιά της πόλης στους κατακτητές, ο Αρχιεπίσκοπος τότε αρνήθηκε και δήλωσε ότι η “Εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους”», ενώ πρόσθεσε ότι «Η πρώτη αντίσταση στην Ελλάδα έγινε από την Εκκλησία. Είναι να κλαίει και να γελάει κανείς (με αυτά που λέει ο κ. Φίλης)».

Σ.Μ.

 

TINA κάναμε;

Πάντως, ο αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, ό,τι και να ήταν στον υπόλοιπο βίο του, αρνήθηκε να υποδεχτεί τους κατακτητές και να ορκίσει τον Τσολάκογλου. Ο Φίλης στη θέση του τι θα έκανε; Αν κρίνουμε από την κυβερνητική επιχειρηματολογία, μάλλον θα έλεγε ότι αν τα βάλουμε με τους Γερμανούς θα καταστραφούμε και τέλος πάντων ας έχουμε μια κυβέρνηση να μειωθούν οι συνέπειες της κατοχής. Τι, όχι;

Γ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!