Άρες, Μάρες, Κοτζιάρες…

Όταν διαβάζεις και ακούς τις δηλώσεις των πρωτοκλασάτων της κυβέρνησης σε πνίγουν τα κλισέ. Από τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο μέχρι τον Κατρούγκαλο και τον Κοτζιά, οι κοινοτοπίες πάνε σύννεφο, βαρύγδουπες, με στόμφο, κοινώς… παπαριές. «Η Δημοκρατία δεν έχει όρια», «Η μουσουλμανική κοινότητα έζησε διαχρονικά καλά στην Ελλάδα, σε πολιτισμένα πλαίσια και με τα δικαιώματά της διασφαλισμένα», «Χαιρετίσαμε την ήττα του πραξικοπήματος», «Η Τουρκία πρέπει να επιδείξει ευρωπαϊκό, πολιτικό και νομικό πολιτισμό», «Οι εξελίξεις δικαιώνουν τις θέσεις μας», «(για το κυπριακό) μια πραγματική λύση εμπεριέχει την ολική και οριστική απομάκρυνση του (τουρκικού στρατού) από τη Μεγαλόνησο» και πολλά άλλα τετριμμένα, μέσα σε δύο σελίδες στη Realnews ο υπουργός Εξωτερικών. Χωρίς ίχνος ουσιαστικής πολιτικής πρότασης και, στην πράξη, πλήρη αποδοχή όλων των αντιθέτων.
Τ.Σ.

 

Από το ΕΚΑΣ στη φιλανθρωπία

Σηκώθηκε η Συριζαία σε συνάντηση με τον Δραγασάκη στην Κηφισιά να δικαιολογήσει το κόψιμο του ΕΚΑΣ λέγοντας ότι δεν ήταν σύνταξη, αλλά επίδομα, άρα καλώς κόπηκε. Και μόλις δύο άνθρωποι από καμιά τριανταριά σηκώθηκαν να την αντικρούσουν για το φτύσιμο στους πιο φτωχούς που έχασαν ένα πολύ μεγάλο μέρος από το πενιχρό τους εισόδημα. Και τώρα, η κυβέρνηση κάνει πράγματι φιλανθρωπία αντικαθιστώντας ένα μικρό μέρος του κομμένου ΕΚΑΣ (από τα 200 εκατ. που έκοψε υπόσχεται 50 σε… είδος!) με κουπόνια αλληλεγγύης για να ψωνίζει κανείς στο σουπερμάρκετ σαν ζήτουλας. Αριστερά της επαιτίας…
Ξ.Ο.

mhtsobonos

 

Διυλίζουν των κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον

Μερικοί Συριζαίοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί η αστυνομία ΤΟΥΣ μπούκαρε σε τρία εγκαταλειμμένα κτήρια της Θεσσαλονίκης και συνέλαβε 74 νέους που φιλοξενούνταν εκεί προσωρινά, αλληλέγγυους, εκ των οποίων οι 64 είχαν έρθει από την Αυστραλία, τη Ρωσία, την Ευρώπη για να συμμετάσχουν στο «No Borders» (Όχι σύνορα). Εντάξει, κάποιοι, με ό,τι τους έχει απομείνει από ευαισθησία, θα ενοχλήθηκαν, αλλά αυτό πια είναι πατέντα στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ. Να φωνάζουν τα στελέχη, ακόμα και υπουργοί, για τα παράπλευρα, αυτά για τα οποία τραβάει τις κοτσίδες της η αντιπολίτευση, αλλά δεν επιβαρύνουν τον κοσμάκη, την ώρα που εφαρμόζουν και δεν βγάζουν κιχ για τα μεγάλα, τα ξεπουλήματα των αεροδρομίων και των τρένων, τις περικοπές στις συντάξεις, τη μαζική μετανάστευση των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και πολλά άλλα απολύτως καταστροφικά και βδελυρά. Φαρισαίοι νέας εσοδείας.
Σ.Β.

 

Όσο δεν…

Υπήρξε εποχή που η διαφωνία αναρχικών- μαρξιστών ήταν αν μπορεί το κράτος να γίνει προσωρινό εργαλείο στην επανάσταση. Τώρα έχουμε Σύριζα. Το εκτρωματικό με Σύριζα ήταν η φαντασίωση της υγιούς βάσης του ότι χωρίς να έχει γίνει κίνημα θα κάνει ανατροπές απλά παίρνοντας το κράτος. Εγώ σε αντίθεση με πολλούς συντρόφους μου πιστεύω ότι υπάρχει «άλλη Αριστερά», καλύτερη, διαφορετική ελπιδοφόρα. Όσο δεν έχει εξουσία.
Spiros Dapergolas ‏@SpDapergolas

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!