Καλά νέα: η ολλανδική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι καλώς κατελήφθη από αναρχικούς ένα σπίτι σε πλούσια γειτονιά του Άμστερνταμ! Λεπτομέρεια: το σπίτι ανήκει στον Αρκάντι Βολόζ, ιδρυτή της εταιρίας Yandex που κυριαρχεί στο ρωσόφωνο Διαδίκτυο.

Η ολλανδική κυβέρνηση αδυνατούσε να βάλει χέρι στην περιουσία του Βολόζ, ιδίως αφότου αυτός παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Yandex μετά την επιβολή των Δυτικών κυρώσεων. Τότε εμφανίστηκαν ως από μηχανής θεοί κάποιοι αναρχικοί, που κατέλαβαν το σπίτι του στο Άμστερνταμ «σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Ουκρανούς και Ρώσους συντρόφους». Πλέον την πρόσοψη διακοσμούν δύο αντιπολεμικά-αντικαπιταλιστικά πανό (και ένα άλλο, στα ρωσικά, που δηλώνει ότι η Yandex και η ρωσική μυστική υπηρεσία FSB αγαπιούνται).

Οι καταληψίες δήλωσαν ότι είναι «ενάντια στην απληστία των ολιγαρχών και στα παράσιτα του κεφαλαίου». Ευτυχώς, η συνήθως στριφνή ολλανδική δικαιοσύνη στη συγκεκριμένη περίπτωση έδειξε ευρύτητα πνεύματος: «Δεν πρόκειται για συνηθισμένο σπίτι, και δεν υπάρχει λόγος να μένει άδειο», απεφάνθη το αρμόδιο δικαστήριο. Διευκρίνισε βέβαια ότι γενικώς δεν επιτρέπεται η καταπάτηση ατομικής ιδιοκτησίας – μην πάρουν και τα μυαλά των αναρχικών αέρα κι αρχίσουν να μπουκάρουν και σε σπίτια καλών δημοκρατικών δισεκατομμυριούχων…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!