Έκλεψαν 5 ορειχάλκινες προτομές από τον υπαίθριο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Αθήνας, που βρίσκεται μεταξύ Ακαδημίας και Σόλωνος.

Κι απ’ ό,τι φαίνεται οι δράστες δεν είναι τίποτα βαρεμένοι διανοούμενοι που θέλουν τα μπούστα στα σαλόνια τους, όπως έκαναν οι αρχαίοι Ρωμαίοι που «τσίμπαγαν» τις ελληνικές αρχαιότητες και, αργότερα, οι Ευρωπαίοι απόγονοί τους, τα αγάλματα της Κωνσταντινούπολης.

Το πιθανότερο είναι ότι τα κεφάλια του Κώστα Ουράνη, του Άγγελου Τερζάκη, του Κωστή Μπαστιά, του Γιώργου Θεοτοκά και του Παντελή Χορν θα έχουν ήδη λιώσει σε κάποιο χυτήριο για μερικά ευρώ προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν αμπαζούρ ή κάγκελα. Κι αυτό δεν εκπλήσσει πια κανέναν.

Η Ελλάδα έχει γίνει ένα ξέφραγο αμπέλι κι ο καθένας, Έλληνας ή ξένος, θεωρεί δικαίωμά του να αρπάξει ό,τι μπορεί. Οι Γερμανοί τα αεροδρόμια, οι Γάλλοι το νερό, οι Κινέζοι τα λιμάνια, οι διεθνείς «επενδυτές» τα σπίτια και τις επιχειρήσεις και πάει λέγοντας. Όλα τα έχουν βγάλει στο σφυρί, μπιρ-παρά, οι φερόμενοι ως αριστεροί. Οπότε γιατί να μην χτυπάνε τα μικροκλεφτρόνια τις προτομές; Ένας τόπος ξεπουλημένος πατόκορφα, για το κεφάλι του Ουράνη ή του Τερζάκη θα χολοσκάσει;

Η χώρα, με τα μνημόνια, είναι όλη free για λεηλασία. Κι ο καθένας βουτάει ό,τι βρει μπροστά του. Η Ελλάδα κομμάτι-κομμάτι ξηλώνεται, λιώνει, μεταλλάσσεται…

 

Λ.Χ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!