Τη μέρα που έδιναν το «μέρισμα», πέρσι το έλεγαν «δώρο Χριστουγέννων» και «13η σύνταξη», νομοθετούσαν άλλον ένα αποκεφαλισμό αυτών που ζουν με ψίχουλα και προσπαθούν να βγάλουν κάτι ακόμα για να επιβιώσουν.

Από την πρώτη μέρα του νέου έτους λανσάρουν άλλο ένα δολοφονικό στην κυριολεξία χαράτσι: επιβάλλουν ένα 26,75%, ναι!, ασφαλιστική εισφορά σε όποιον πληρώνεται με απόδειξη δαπανών από επιχείρηση ή δήμο για ευκαιριακή χαμηλά αμειβόμενη εργασία! Ένα 26,75% που μαζί με την παρακράτηση φόρου 20% που ισχύει, σημαίνει ότι ο εργαζόμενος θα παίρνει μόνο το μισό ποσό της αμοιβής του και το άλλο μισό θα το παρακρατεί το κράτος! Το 50%!

Φορολογούν άγρια τους νέους, φοιτητές και άνεργους, όταν αυτοί βρίσκουν δουλίτσες κακοπληρωμένες χωρίς πρόσληψη και χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ για να εξασφαλίσουν έστω μια στέγη και ένα πιάτο φαΐ!

Και το πιο εξωφρενικό! Βάζουν 26,75% ασφαλιστική εισφορά, συν –εννοείται- το 20%, στους συνταξιούχους για… σύνταξη και υπηρεσίες υγείας, που ήδη έχουν με 35 και 40 χρόνια ένσημα! Γιατί, άραγε; Για να πάρουν και δεύτερη σύνταξη μετά από άλλα 35 χρόνια από τον Άγιο Πέτρο;

Είναι αίσχος! Κι άλλο έγκλημα σε βάρος των πιο αδύναμων της κοινωνίας, των άνεργων κι αυτών που στα 65 και τα 75 τους χρόνια δουλεύουν γιατί δεν μπορούν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, ούτε τα νοίκια και τα κοινόχρηστα να πληρώσουν. Πώς θα επιβιώσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με συντάξεις 300, 400, 500 και 600 ευρώ; Κλέφτες θα γίνουν ή πρέπει να αυτοκτονήσουν;

Οι εργολάβοι και εφοπλιστές που μέσα από τις φυλλάδες και τα κανάλια τους κραυγάζουν για τη φορολογία στους πλούσιους, περνούν με μικρά γράμματα, και ανομολόγητη ικανοποίηση, την είδηση για το νέο χαράτσι. Τέτοιου τύπου κοινωνίες επιθυμούν, με πολίτες-μάζες που θα εκλιπαρούν για το ψωμί και θα αμείβονται με ψίχουλα.

Πώς να αντιδράσει ο καθένας από μας μόνος του;

Πού είναι οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ που υποκρίνονται ότι έχουν κοινωνικές ευαισθησίες; Πού είναι ο Δρίτσας, ο Σεβαστάκης, ο Φίλης, ο Ξυδάκης που λένε ότι πονάνε όταν υπογράφουν τα προαπαιτούμενα; Πού είναι οι κοινωνικοί φορείς; Πού είναι το ΚΚΕ, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Πού είναι η αντικυβερνητική Αριστερά; Πού είναι η κοινωνία των πολιτών; Αλίμονο μας!

Μαρία Μ.
(συνταξιούχος των 430 ευρώ και διορθώτρια μερικής απασχόλησης)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!