Με την αυριανή εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία (ΕΜΕ) μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εκλογές της επομένης Κυριακής και την ανάδειξη του νέου της Διοικητικού Συμβουλίου.

Στις ιστορικές αυτές εκλογές που θα διεξαχθούν με νέο εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική, σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, το ζητούμενο είναι μια ΕΜΕ για την επιστήμη και την κοινωνία, για τα Μαθηματικά και τους μαθηματικούς, με διαφάνεια και εσωτερική δημοκρατία. Μια ΕΜΕ μαζική, ώστε να ενεργοποιήσει το σύνολο των μαθηματικών, οι οποίοι απομαζικοποιήθηκαν λόγω της τακτικής των «χρεών» που καθιέρωσαν τα μονοπαραταξιακά Δ.Σ. εδώ και 30 χρόνια και λόγω της αδιαφάνειας στη λειτουργία του επιστημονικού σωματείου.

Η Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ έχει προτάσεις για να αλλάξει το τοπίο στην ΕΜΕ, όσον αφορά τις δημόσιες παρεμβάσεις, τους διαγωνισμούς, τα ετήσια συνέδρια, τα γνωστά περιοδικά και έχει δώσει δείγματα γραφής σύμφωνα με τις επιστημονικές και κοινωνικές ανάγκες, σε αντίθεση με τις έως τώρα πρακτικές του Δ.Σ., που είναι αρνητικά καταγεγραμμένες στη συνείδηση των Ελλήνων μαθηματικών. Όπως αναφέρει στο πρόγραμμά της η Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ, «το ζητούμενο είναι η διαφάνεια, η μαζικότητα της ΕΜΕ και η στοίχισή της με τα αιτήματα της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές χωρίς αποκλεισμούς». Καταγγέλλει, μάλιστα, ότι «τα τελευταία 30 χρόνια η ΕΜΕ διοικείται από μια ομάδα ατόμων που φέρει όλα τα χαρακτηριστικά μιας “καθεστωτικής” ομάδας που μοναδικό της μέλημα είναι η διατήρησή της στην εξουσία, όποιο κι αν είναι το κόστος για το επιστημονικό σωματείο. Είναι η δύναμη στα χέρια μας για να κάνουμε το επιστημονικό μας σωματείο συμβατό με τις αξίες μας».

Οι υποψήφιοι της Κίνησης για την Αλλαγή στην ΕΜΕ:

Για το ΔΣ: Αγγελόπουλος Ευγένιος (Βένιος), Βισκαδουράκης Βασίλειος, Δριβαλιάρης Ευάγγελος, Ζούπας Δημήτριος, Καραμπέρης Ιωάννης, Κερασαρίδης Ιωάννης, Κομπότης Γεώργιος, Κουνιάς Ευστράτιος, Κυρούσης Ελευθέριος, Μακρή Ιωάννα, Μαυρέλης Ιάκωβος (Μάκης), Μορόγλου Εμμανουήλ, Παπαδήμας Αλκιβιάδης, Παπαϊωάννου Αλέξανδρος, Πετρέλης Άγγελος.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Βαρόπουλος Δημοσθένης, Κεχράκος Νικόλαος, Χρονοπούλου Αγγελική.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!