Ολόκληρη την περασμένη εβδομάδα, η κυρία Αγγελοπούλου, αφού συμβουλεύτηκε τον νεοπροσληφθέντα επικοινωνιολόγο, προσπάθησε να φτιάξει λίγο την κατάπτυστη εικόνα της Επιτροπής για το 1821 μετά τις αλλεπάλληλες «ομοβροντίες» που έριξαν διάφορα μέλη της.

Ήρθε και μια έρευνα που την ανησύχησε πολύ. Σύμφωνα με αυτή, που διεξήχθη στο διάστημα από 4 έως 9 Ιουνίου 2020, το 50% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά το (έως σήμερα ανύπαρκτο…) «έργο» της Επιτροπής, ενώ μόλις το 21% απαντά «θετικά και μάλλον θετικά». Όμως ένα εντυπωσιακό 29% δηλώνει πλήρη άγνοια για την ίδια την ύπαρξη της Επιτροπής!

Η Επιτροπή αυτή κινείται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα του λαού. Νομίζει ότι το θέμα είναι κυρίως ζήτημα μάρκετινγκ και προβολής και η γραμμή που έχει (βασικής αποδόμησης) δεν μπορεί εύκολα να σταθεί γιατί έχει κόντρα τη λαϊκή συνείδηση. Επομένως, τι έκανε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου; Επαφές με τα κόμματα και πολλές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Η Επιτροπή κινείται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα του λαού και τη λαϊκή συνείδηση. Νομίζει ότι το θέμα είναι κυρίως ζήτημα μάρκετινγκ και προβολής

Συναντήθηκε με τη Φώφη Γεννηματά, τον Αλέξη Τσίπρα, την καλοδέχτηκαν (όλες οι συναντήσεις γίνονται στα γραφεία των κομμάτων), άκουσε τις προτάσεις τους και έδειχνε πολύ ικανοποιημένη. Συναντήθηκε με τον κ. Κουτσούμπα του ΚΚΕ στον Περισσό, ο οποίος βρήκε χρόνο μετά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για ταξικά θέματα, να τα πει σε εγκάρδιο κλίμα με την κυρία Γιάννα. Στις δηλώσεις της μετά την συνάντηση, ήταν μάλιστα ενθουσιασμένη με τις προτάσεις που άκουσε από τον κ. Κουτσούμπα. Στη συνέχεια η κ. Γιάννα θα επισκεφτεί διάφορες πόλεις της Πελοποννήσου.

Όταν υπάρχει τέτοια διάσταση ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους της χώρας και την Επιτροπή που διόρισε ο Κ. Μητσοτάκης, όταν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τη συμπεριφορά τόσων μελών, όταν έχει παραιτηθεί ένα μέλος της Επιτροπής, γιατί π.χ. το «κόμμα της εργατιάς» να την νομιμοποιεί; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται με τόση αβροφροσύνη; Μήπως υπάρχουν «συμβόλαια» από παλιά με την κ. Αγγελοπούλου και το περιβάλλον της;

Τι χρειάζεται τώρα;

Επειδή το θέμα είναι σημαντικό, χρειάζεται μια πολυεπίπεδη παρέμβαση και δράση. Τέτοιες που να αγκαλιάζουν όσο περισσότερο κόσμο σε ολόκληρη την Ελλάδα που θα τιμήσει –όπως νομίζει και όπως αισθάνεται- το 1821, μακριά από την Επιτροπή της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, δηλαδή την επίσημη Επιτροπή. Πολυεπίπεδη ενασχόληση και δράση, στα σχολεία, σε πολιτιστικούς συλλόγους, σε αθλητικά σωματεία, σε λέσχες, σε ραδιόφωνα και άλλα μέσα επικοινωνίας, με τρόπο ακηδεμόνευτο από την Επιτροπή που έχει συσταθεί. Δεν την έχουμε ανάγκη, ούτε τους τρόπους της και την γκλάμουρ ιδεολογία της. Η επανάσταση του 1821 δεν είναι προϊόν προς διαφήμιση.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!