Ας είμαστε λαϊκιστές – έτσι όπως οι εχθροί του λαού καταλαβαίνουν τον όρο. Τι έχουμε να χάσουμε πέρα από τις αλυσίδες μας; Ή μήπως το σώφρον είναι να περιμένουμε 99 χρόνια ψύχραιμοι και πολιτικώς ορθοί δουλοπάροικοι της αποικίας χρέους έως τέταρτης και πέμπτης γενεάς;

Όχι! Ο ελληνικός λαός θα τινάξει από πάνω του τον ζυγό της ανελευθερίας και της υποτέλειας πολύ πιο πριν απ’ ό,τι φαντάζονται οι δεσμώτες του. Ίσως πιο σύντομα κι απ’ ό,τι φανταζόμαστε κι εμείς οι υπόλοιποι.

Θέλει ένα πολιτικό κίνημα διεξόδου. Με έμπνευση και σχέδιο. Με στόχο απλό, σαφή και συνεγερτικό. Τη μεγάλη, παλλαϊκή, δημοκρατική και πατριωτική επανάσταση που θα ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της:

 

  • για την πολιτική και πολιτιστική της αφύπνιση, την κοινωνική και παραγωγική της ανασυγκρότηση – με τη συνέγερση των υποτιμημένων πνευματικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου·

 

  • για τον γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της – την επανάκτηση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της, και την εφαρμογή υπ’ αυτούς τους όρους μιας πολιτικής ειρήνης και καλής γειτονίας στην περιοχή.

Θέλει χρόνο. Και θέλει ξεκάθαρη απάντηση και προετοιμασία για κάθε ένα από τα εμπόδια που θα βρούμε στο δρόμο μας. Διότι εκτός από τους πολιτικούς συσχετισμούς έχουμε πλέον να ανατρέψουμε και τα νομικά δεσμά με τα οποία είναι χειροπόδαρα δεμένη η χώρα – ενισχυμένα προς ώρας απ’ τη συνενοχή στο έγκλημα των «αριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ και των «πατριωτών» των ΑΝΕΛ.

Γι’ αυτό πρέπει να αποδειχθούμε πραγματικά «λαϊκιστές». Να αμφισβητήσουμε την ηθική, πολιτική και νομική βάση των μνημονίων. Να προσβάλουμε τη δημοκρατικοφάνεια του σημερινού σάπιου και προδοτικού πολιτικού συστήματος. Με έναν τόσο ηχηρό τρόπο που να μην αφήνει καμία αμφιβολία σε κανέναν. Ούτε μέσα, ούτε έξω απ’ τη χώρα.

Να κάνουμε αυτό ακριβώς που φοβούνται. Να τους καταργήσουμε. Να καταργήσουμε την πολιτειακή βάση όλων των παράνομων αποφάσεων και δεσμεύσεων. Να επανιδρύσουμε την Ελληνική Δημοκρατία – επαναστατικώ δικαίω:

 

  • Με ένα Νέο Σύνταγμα – που θα προκύψει από συμμετοχικές διαδικασίες παλλαϊκής διαβούλευσης και θα καθιστά πραγματικά δημοκρατικό το πλαίσιο των θεσμών και των πολιτικών δικαιωμάτων (ενεργός πολιτική συμμετοχή και έλεγχος της διακυβέρνησης).

 

  • Με την αναδιαπραγμάτευση των οικονομικών και άλλων υποχρεώσεων της χώρας από μηδενική βάση, μη αναγνωρίζοντας καμία προηγούμενη δέσμευση (μνημονιακές συμβάσεις, προεδρικά διατάγματα, αποφάσεις Κοινοβουλίου κ.λπ.).

 

  • Με τον πολιτικό εξοστρακισμό όσων συμμετείχαν στις κυβερνήσεις των μνημονίων (τη στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων).

 

Ας οραματιστούμε ένα νέο ελληνικό κράτος όπου η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία θα πάρει επιτέλους τις τύχες της στα χέρια της. Να γίνει η Ελλάδα διεθνές κέντρο προώθησης της σεισάχθειας και της πραγματικής δημοκρατίας. Ας μοχθήσουμε για την ισχύ του λαού, στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!