Ψηφίστηκε και 11o πολυνομοσχέδιο – Ο «Ναός της Δημοκρατίας» έχει μετατραπεί σε οργανισμό πρωτοκόλλησης με συνοπτικές διαδικασίες κάθε απαίτησης των δανειστών

 

«Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας», είπε ο κ. Τσίπρας στις πρώτες προγραμματικές του δηλώσεις. Προηγούμενα είχε καταφερθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς προς την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για τα πολυνομοσχέδια προαπαιτούμενων του 2ου Μνημονίου τα οποία περνούσαν με συνοπτικές διαδικασίες. «Η κυβέρνηση τρέμει τη δυνατότητα που θα έδινε η τριήμερη συζήτηση στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί για το εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα….», είπε στην ομιλία του στις 30/3/2014 στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τη 2η ανακεφαλαιοποίηση, κατέθεσε πρόταση μομφής στον Στουρνάρα και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Αυτά πριν γίνει κυβέρνηση και μεταλλαχθεί σε μνημονιακό υπηρέτη των δανειστών. Έκτοτε έχει ξεχάσει το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Η Βουλή έχει μετατραπεί σε έναν οργανισμό πρωτοκόλλησης, με συνοπτικές διαδικασίες, των κάθε λογής απαιτήσεων των δανειστών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί, μια σειρά από αυτές τις απαιτήσεις έρχονται έτοιμες από το εξωτερικό, παραδίδονται για μετάφραση και νομοτεχνική επεξεργασία σε δικηγορικό γραφείο και στη συνέχεια, μέσω της κυβέρνησης, φτάνουν στη Βουλή.

Μέχρι τώρα έχουν ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος 11 πολυνομοσχέδια, από τον Ιούλιο 2015. Το τελευταίο ψηφίστηκε προχθές. Σε μια διαδικασία λίγων ωρών συνεδρίασης της Ολομέλειας, χωρίς δυνατότητα να μιλήσουν οι βουλευτές και να κατατεθούν από αυτούς τροπολογίες, με μονόλογους πρωθυπουργού, υπουργών και αρχηγών κομμάτων ολοκληρώνεται η παρωδία της Δημοκρατίας. Τα θέματα που «συζητούνται» αφορούν το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα τουλάχιστον 100 χρόνια. Όμως, οι εθελόδουλοι πολιτικοί πάσης απόχρωσης αρκούνται στο ρόλο τους, υψώνουν τα χεράκια τους όσοι ψηφίζουν (τα πρώτα πολυνομοσχέδια το καλοκαίρι 2015 τα ψήφισαν όλοι μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) και η διαδικασία ολοκληρώθηκε, πάμε για άλλα.

Πριν από τις ψηφοφορίες υπάρχουν κάποιοι φαιδροί που, μυξοκλαίγοντας, δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν το α’ ή το β’ θέμα. Μετά το σχετικό «μασάζ» μπαίνουν όλοι στο μαντρί και ψηφίζουν «ναι σε όλα». Χαρακτηριστικά παραδείγματα προχθές οι οικολόγοι Τσιρώνης και Δημαράς, που τελικά έκαναν την προσωπική τους κωλοτούμπα.

Μέσα από αυτά τα πολυνομοσχέδια οριστικοποιείται βήμα-βήμα η υποδούλωση της χώρας και του λαού. Επιβάλλονται υπέρμετροι φόροι, καρατομούνται κοινωνικές δαπάνες, μειώνονται εισοδήματα, κατακρεουργούνται ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις, αυξάνονται οι πάσης φύσεως υποχρεώσεις των πολιτών προς το κράτος, παραδίδεται η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία στους ξένους, ξένοι καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις διοίκησης στη χώρα αποφασίζοντας για το μέλλον μας… Και όλα αυτά με υπαγόρευση των δανειστών μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Και αν κάτι τους έχει ξεφύγει, το «λύνουν» στο επόμενο πολυνομοσχέδιο με τις σχετικές διορθωτικές διατάξεις. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης. Από τα 11 πολυνομοσχέδια στα 6 από αυτά υπάρχουν σχετικές ρυθμίσεις ακόμα και στο τελευταίο παρά το ότι το 9ο ήταν ειδικά αφιερωμένο στο Ασφαλιστικό.

Έτσι, λοιπόν, η Βουλή σε «μία ωραία ατμόσφαιρα» πρωτοκολλεί τις αποφάσεις των δανειστών… Χεράκια πάνω «ναι σε όλα»… οι αχρείοι.

 

Π.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!