Για περίπου δέκα μέρες οι εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έκαναν κατάληψη στα γραφεία της, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που θα επιφέρει στην υπηρεσία η διάσπαση των αρμοδιοτήτων της.

Οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζοντας μια αναιτιολόγητη και αυθαίρετη μεταφορά διευθύνσεων -Ανάπτυξης Αθλητισμού και Άθλησης για όλους- από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπου ανήκαν μέχρι σήμερα, στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θεώρησαν ότι έτσι εξαφανίζεται η όποια επιτελικότητα, σχεδιασμός και εκτέλεση δράσεων που ήδη υπήρχε. Με σοβαρά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτών των αλλαγών (που είναι μια μόνο από τις συνέπειες της ανακατανομής των αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπουργείων) οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν το ενιαίο της υπηρεσίας, ως μόνου φορέα άσκησης αθλητικής πολιτικής. Είναι χαρακτηριστικό, όπως γράφουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, ότι στην τελευταία συνάντησή τους με τους υφυπουργούς των δυο διαφορετικών υπουργείων που μοιράστηκαν τις αρμοδιότητες (Γ. Νικητιάδη και Χρ. Αηδόνη) και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Π. Μπιτσαξή μια μέρα μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που ανακατανέμει τις αρμοδιότητες των υπουργείων, τα κυβερνητικά στελέχη αδυνατούσαν να εξηγήσουν τις επιλογές αυτές.
Όπως κατήγγειλε ο Αλέκος Αλαβάνος που επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στην κατάληψη, «με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται η διάλυση του δημόσιου επιτελικού κέντρου για τον αθλητισμό. Και κυβερνούν πια τον αθλητικό χώρο, απερίσπαστα, τα αφεντικά των ΠΑΕ, οι εργολάβοι, οι μπράβοι της νύχτας και οι πολυεθνικές εταιρίες». Μετά από την εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι σταμάτησαν την κατάληψη και δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους, τόσο για την ομαλή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, όσο και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μεταφερόμενων υπαλλήλων.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!