Συνεχίζεται ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Μάλιστα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έχει αποφασίσει την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ενάντια στο καταστροφικό, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της «για τον κλάδο και τους εργαζόμενους, άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές».

Μετά δε το προσωρινό «πάγωμα» που αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, η 7η Νοεμβρίου είναι η μέρα της οριστικής εκδίκασης στο ΣτΕ της κοινής προσφυγής εργαζομένων και εργοδοτών για απαγόρευση της πιλοτικής λειτουργίας των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας όλες (και τις 52) τις Κυριακές του έτους. Με την ευκαιρία αυτή, η Διοίκηση της ΟΙΥΕ οργανώνει επίσης κινητοποίηση την ίδια ημέρα.

Η απεργία αλλά και η κινητοποίηση στο ΣτΕ εντάσσονται στο πλαίσιο των αντιδράσεων απέναντι στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, για την οποία η Ομοσπονδία σημειώνει πως έχει αποδειχτεί ότι πρόκειται για ένα μέτρο που: «καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία, αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των ήδη εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά και τις Κυριακές, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο και την οικογενειακή ζωή».

Η ΟΙΥΕ καλεί τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη τη χώρα (εμπορικούς συλλόγους, εμποροβιοτέχνες), αλλά και τις επιχειρήσεις, να στηρίξουν την απεργία στις 2/11, κρατώντας τα καταστήματά τους κλειστά, καθώς και να πλαισιώσουν την κινητοποίηση στο ΣτΕ στις 7/11.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!