Από την εφημερίδα Πριν πληροφορηθήκαμε πως πέθανε στις 13 Απρίλη, σε ηλικία 60 χρόνων, ο Θόδωρος Καραγιαννίδης, στέλεχος επί σειρά ετών της ΚΝΕ, από την οποία αποχώρησε την περίοδο της συγκυβέρνησης Τζανετάκη (1989). Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, που δυσκόλεψαν τη ζωή του.

Τον θυμόμαστε στις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος, στα πανσπουδαστικά συνέδρια, τα βράδια των εκλογικών καταμετρήσεων στη Σόλωνος. Τον θυμόμαστε τις μέρες του γιορτασμού του Πολυτεχνείου το 1987, όταν οι περισσότερες σχολές ήταν υπό κατάληψη. Τότε φαίνεται πως είχε συμβάλει ώστε, για πρώτη φορά, να διαχωριστεί η ΚΝΕ από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι η ΠΣΚ ψήφισε στην ΕΦΕΕ μαζί με τις Αριστερές Συσπειρώσεις Φοιτητών και το Δημοκρατικό Αγώνα ένα αντικυβερνητικό πλαίσιο, για πρώτη φορά από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Θυμόμαστε στα χρόνια του ’90, όταν πλέον είχε προβλήματα υγείας, να πίνουμε ένα κρασί και να μιλάμε επί ώρες για το παρελθόν αλλά και όσα γίνονταν τότε. Ο ίδιος είχε μια άλλη πορεία από πολλά άλλα στελέχη της ΚΝΕ, που ακολούθησαν τον εύκολο δρόμο. Το φυτώριο της Παντείου έχει βγάλει πολλά τέτοια στελέχη… Ίσως η λαϊκότητα του Θόδωρου να τον προστάτεψε από μια τέτοια πορεία. Σε όλους τους συντρόφους του, στους φίλους του και στους οικείους του, απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας.

 

Ρούντι Ρινάλντι, Ερρίκος Φινάλης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!