Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου, σε ηλικία 87 ετών, ο Ισαάκ Ιορδανίδης. Οργανώθηκε σε μικρή ηλικία στο κομμουνιστικό κίνημα, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και γνώρισε τις διώξεις του μετεμφυλιακού κράτους και αργότερα της χούντας. Ο Ισαάκ Ιορδανίδης ήταν βασικός συντελεστής του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος και της έκδοσης του περιοδικού “Αναγέννηση” το 1964.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΚΟΕ για το θάνατο του Ισαάκ Ιορδανίδη.

 

Ανακοίνωση της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ

Η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ ανακοινώνει με συγκίνηση πως ο σύντροφος Ισαάκ Ιορδανίδης κορυφαίο στέλεχος του κινήματός μας, αφοσιωμένος ολόψυχα στην υπόθεση του λαού, επαναστάτης κομμουνιστής, πρωτεργάτης της ίδρυσης του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Δραπετσώνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 19 Απριλίου 2015. Ο Ισαάκ έφυγε από τη ζωή, πλήρης διαύγειας, σε ηλικία 87 χρονών, ύστερα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και αφού είχε προηγηθεί τους τελευταίους μήνες νοσηλεία του, αρχικά στο νοσοκομείο «Αττικό» και στη συνέχεια στο «Σωτηρία».

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο του Σχιστού, το απόγευμα της Δευτέρας 20 Απριλίου, ώρα 5.00 μμ, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου.

Ολόκληρη η ζωή του Ισαάκ Ιορδανίδη, ήταν αφιερωμένη στο κομμουνιστικό κίνημα. Απ’ τις επικές μέρες της Αντίστασης, ως τις διώξεις της μεταβαρκιζιανής περιόδου κι ως το κολαστήριο της Μακρονήσου, τους κατατρεγμούς και τις εξορίες στα ξερονήσια του μετεμφυλιακού κράτους και αργότερα της Χούντας… Απ’ τις μέρες της ανόδου και της γενικής έξαρσης του κινήματος που γαλούχησε χιλιάδες κομμουνιστές λαϊκούς αγωνιστές με το επαναστατικό πνεύμα ως τη ρεβιζιονιστική επιβολή, τον ιδεολογικοπολιτικό εκφυλισμό και τη διάλυση του επαναστατικού ΚΚΕ, ο Ισαάκ αλύγιστος θα υπηρετήσει με αυταπάρνηση το δρόμο του αγώνα… Ως το τέλος του!

Παραδειγματικά παρών, σε κάθε κάλεσμα, του Μ-Λ ΚΚΕ, συμμετοχής στους μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Δεν υπήρξε κομματική κινητοποίηση, διαδήλωση, πορεία που να μη συμμετείχε, με ψυχική αντοχή και σθένος, κι ας βάραιναν τα χρόνια. Τελευταία πορεία στο Πολυτεχνείο το 2014…

Λίγο πριν, μετείχε σαν κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο των 50 χρόνων από την έκδοση της «Αναγέννησης», της οποίας ήταν ο εκδότης. Συνοψίζοντας τις εμπειρίες από την πολυκύμαντη διαδρομή του κομμουνιστικού κινήματος, θα δώσει με τις ομιλίες του (20 Οκτώβρη στην Αθήνα, 16 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη) την τελευταία πολύτιμη δημόσια συνεισφορά του για τη σημερινή κατάσταση και την προοπτική και το μέλλον του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας, που την ίδρυσή του σηματοδότησε η έκδοση της Αναγέννησης το 1964.

Η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του Ισαάκ, στα ανίψια του Σόφη, Άρη, Χρήστο και σε όλους τους δικούς του. Το Μ-Λ ΚΚΕ, όλοι οι σύντροφοι και συναγωνιστές του:

Τιμάμε την ηγετική μορφή του Ισαάκ Ιορδανίδη.
Εμπνεόμαστε από τη ζωή και το έργο του.
Συνεχίζουμε τον αγώνα που άνοιξε η «Αναγέννηση».

Αθήνα 19 Απριλίου 2015

 

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΟΕ

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο Ισαάκ Ιορδανίδης. Υπήρξε πρωτεργάτης του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος, συνεπής στις ιδέες του και παρών στους λαϊκούς αγώνες μέχρι το τέλος της ζωής του. Η ΚΟΕ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Ισαάκ Ιορδανίδη στους συγγενείς, τους δικούς του ανθρώπους και τους συντρόφους του.

ΚΟΕ, 19/4/2015

Πηγή: www.koel.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!