Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακού

► 300 Αλβανοί δικαστές δεν έχουν αιτιολογήσει τα περιουσιακά τους στοιχεία. Προς τι η πίεση; Μπορεί οι άνθρωποι να τα απέκτησαν ασχολούμενοι π.χ. με το… Airbnb.

► Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ότι ο Ράμα και οι υπουργοί του χρησιμοποιούν δημόσιους πόρους για να πληρώνουν φιλοκυβερνητικά τρολ στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ την ίδια ώρα αφήνουν απροστάτευτα τα δημόσια λογισμικά. Οι Ιρανοί χάκερς τους μάραναν.

► Οποιοσδήποτε Αλβανός ή ξένος πολίτης μπορεί να καταθέσει σε αλβανικές τράπεζες έως 2.000.000 ευρώ σε μη δηλωμένα χρήματα, απολαμβάνοντας πλήρη νομική ασυλία και φόρο 5-10%. Πάντως η Ε.Ε. διατηρεί σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη φορολογική αμνηστία στην Αλβανία (στα άλλα πάσχει από αμνησία).

► Ευκαιρίες για ελληνικές εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ θα προκύψουν από τις αλλαγές του νόμου για τις ΑΠΕ που προωθεί η κυβέρνηση της Αλβανίας, όπως εκτιμά η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα. Υπεργολαβικός ανθυποϊμπεριαλισμός!

► «Ήταν τιμή μου να ξεκινήσω τη μεταρρύθμιση του εθνικού εκπαιδευτικού συστήματος» δήλωσε ο παραιτηθείς (καθότι αποκαλύφθηκε ότι διέπραττε λογοκλοπές όταν ήταν πανεπιστημιακός) υπουργός Παιδείας της Ρουμανίας κ. Καμπεάνου. Ποιος θα κάνει καλύτερο κλόπι-ράιτ στις μεταρρυθμίσεις;

► Οπαδοί της βουλγαρικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου έκαψαν μια γιουγκοσλάβικη σημαία στα Σκόπια και δίπλα της ανέμισαν τη βουλγαρική. Ανάρτησαν τη φωτογραφία του άθλου τους στο Διαδίκτυο, σημειώνοντας: «Υπάρχουν Βούλγαροι σε αυτή τη χώρα, και κάποτε θα τεθούν επικεφαλής της, όπως είναι το σωστό». Άντε πάλι…

► Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής στην Κροατία, ο πληθυσμός της σερβικής μειονότητας μειώθηκε δραματικά. Επιπλέον, πολλά μειονοτικά δικαιώματα που προβλέπει η Ε.Ε. δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα. Οι «αναλυτές» εξηγούν ότι ακόμα και η κυριλλική γραφή θεωρείται… προκλητική για το κροατικό κοινό!

► Ο Βούλγαρος πρόεδρος Ράντεφ δήλωσε ότι θα συμφωνήσει με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αλλά… μόνο όταν η Ουκρανία με τη Ρωσία καταλήξουν σε συμφωνία ειρήνης. Άλλη μια αναποδιά για τη «σωστή πλευρά της Ιστορίας».

► Η Αγγλία υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει τον στρατό της Μολδαβίας. Στο κοντινό παρελθόν το αυτό είχαν υποσχεθεί η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε., αλλά ξεχάστηκαν. Πολεμήστε Μολδαβοί, κι έχει ο Θεός.

► Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι ο Ιλίρ Μέτα, πρώην πρόεδρος της Αλβανίας και ιδρυτής της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, δεν θα γίνει δεκτός σε επικείμενο συνέδριο «λόγω των λαϊκιστικών και αντιευρωπαϊκών τοποθετήσεών του». Πάει κι αυτός, έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, που ’λεγε κι ο αείμνηστος Αντρέας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!