Εκείνο που δεν πρέπει να διαφεύγει από το φεστιβάλ υποκρισίας των ημερών είναι η έγνοια ορισμένων για τις απολύσεις εργαζομένων που επαπειλούνται στα κανάλια που δεν πήραν άδεια.

Μεγάλος ο καημός της Ν.Δ. που τυγχάνει να έχει αρχηγό τον πρώην υπουργό απολύσεων επί κυβερνήσεων Σαμαρά, μεγάλος ο καημός του ΠΑΣΟΚ και όλων των μνημονιακών κομμάτων που την τελευταία 6ετία γέμισαν τις ουρές των ανέργων με πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Τώρα, όλοι αυτοί οι κροκόδειλοι, αξιοποιώντας την προσφορά που τους κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να τους «ξεπλένει» τη μέχρι τώρα πολιτική τους εφαρμόζοντάς την από «αριστερά», εμφανίζονται πολύ στεναχωρημένοι για τους εργαζόμενους στα κανάλια που θα απολυθούν…

Φυσικά για το γεγονός ότι από το 2008

– το Mega έχει απολύσει πάνω από το 30% των εργαζομένων του

– ο Αντέννα πάνω από το 28%

– ο Άλφα πάνω από το 25%

– ο ΔΟΛ πάνω από το 50%

– το συγκρότημα του Μπόμπολα πάνω από το 45%,

όλοι αυτοί, όλα αυτά τα χρόνια, δεν έβγαλαν κιχ.

Την τραγωδία που απειλεί τους εργαζόμενους στα κανάλια μόνον οι χιλιάδες ήδη απολυμένοι συνάδελφοί τους μπορούν να καταλάβουν. Μόνον όσοι πέρασαν, όσοι βίωσαν και βιώνουν αυτό το ανείπωτο σοκ, αυτό το δράμα. Μόνο τα εκατομμύρια των ανέργων και οι οικογένειές τους μπορούν να το νιώσουν. Και μόνον εκείνοι που παλεύουν ενάντια στην πολιτική που παράγει την ανεργία έχουν το δικαίωμα -ναι, το δικαίωμα- να μιλούν γιατί μόνον αυτοί δεν ανήκουν στους κάθε λογής Φιλισταίους που τώρα παριστάνουν να ξεχειλίζουν από… έγνοια φιλεργατική.

 

Νίκος Μπογιόπουλος («Ημεροδρόμος», 4/9/2016)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!