Αριστερές απολύσεις Στο Κόκκινο 105,5

Η πρώτη απόπειρα να απολυθούν εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν τελεσφόρησε επειδή αντέδρασαν οι εργαζόμενοι. Αλλά οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ δεν το βάζουν κάτω, είναι επίμονοι όταν πρόκειται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως αποδείχνουν συνεχώς με τα μέτρα, τις αποφάσεις και τα νομοθετήματά τους. Έχοντας δε μια ανατρεπτική λογική, αντιλαμβάνονται τα δικαιώματα με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Δεν απολύουν, αλλά απελευθερώνουν τους εργαζόμενους από τα δεσμά της μισθωτής εργασίας. Γι’ αυτό, αμέσως μόλις συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. του σταθμού, προχώρησαν στην απελευθέρωση τριών εργαζομένων. Σε αντίθεση με τους ναζί που υποστήριζαν ότι η εργασία απελευθερώνει, οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η ανεργία απελευθερώνει και το κάνουν πράξη!

Νίκος Ταυρής

Ανανεώνεται συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ…

Συγκάλυψη κακοποιών

Με καλάσνικοφ γάζωσαν τον Βασίλη Στεφανάκο και με εκρηκτικά ανατίναξαν το αυτοκίνητο της Μελίνας Εμφιετζόγλου της «Μηχανικής». Τα συμβόλαια θανάτου εκτελούνται κάτω από τη μύτη της αστυνομίας και οι πολιτικοί και οι εφημεριδάρχες ασχολούνται με τις προκηρύξεις του Ρουβίκωνα! Τους ενοχλούν οι μπογιές και κλείνουν τα μάτια στις σφαίρες και τις βόμβες. Οι εγκληματίες καλύπτουν τους εγκληματίες…

Μίνα Μπακιρτζή

 

Νίκησαν τα σκουπίδια

Η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα. Με την τελευταία μεταγραφή που προβλήθηκε από τους κυβερνητικούς, την ΕΡΤ, την Αυγή και την ΕφΣυν σαν μεγάλη επιτυχία που επισφράγισε την υπερψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων, αποσαφηνίζεται πλήρως η φυσιογνωμία του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ και της μνημονιακής κυβέρνησης. Ό,τι χειρότερο από το ΠΑΣΟΚ, ό,τι χειρότερο από την παλιά Δεξιά, ό,τι χειρότερο από τον Λεβέντη και ό,τι χειρότερο από την Αριστερά συναρθρώνουν το κυβερνητικό μόρφωμα που κάνει στην Ελλάδα ό,τι χειρότερο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Καμμένος, Σπίρτζης, Κουρουμπλής, Κουίκ, Πιτσιόρλας… μεγάλη η λίστα στην οποία συνεχώς προστίθενται κάτι τύποι ανθρώπου σαν την Μεγαλοοικονόμου και τον Καλφαγιάννη που είναι πλέον ο απόλυτος άρχων στην ΕΡΤ με επιλογή του Τσίπρα και του Παππά!

Παράσχος Γκίκας

 

Βαβούρα για τον Τζίμη

Εύκολα εκδηλώνονται μέσα από το facebook τα απομεινάρια του ανθρωποφαγικού ενστίκτου που ενυπάρχουν στον άνθρωπο από την προϊστορική εποχή. Χωρίς φραγμούς, ο καθένας μπορεί να εκφράζει την επιθετικότητά του εναντίον κάθε άλλου που είναι αδύναμος και ευάλωτος ή δεν του αρέσει αυτό που υποστηρίζει ή που κάνει κάποιο λάθος, μικρό ή μεγάλο από τότε που γεννήθηκε μέχρι να παραδώσει το πνεύμα. Το είδαμε παρατραβηγμένο αυτό με αφορμή την απώλεια του Τζίμη Πανούση και την επαναφορά στο προσκήνιο της σύγκρουσής του με τον Γιώργο Νταλάρα πριν από 20 χρόνια σαν να ήταν αυτό το μοναδικό ή το σπουδαιότερο γεγονός στη ζωή και τη σάτιρά του! Κάποιες ψύχραιμες προσπάθειες αξιολόγησης της φυσιογνωμίας και του έργου του Τζίμη θάφτηκαν κάτω από τόνους κακόηχων αντιπαραθέσεων και χαρακτηρισμών. Είναι γνώρισμα κι αυτό του καιρού μας…

Στ. Ελλ.

 

Ξινά σταφύλια

Οι Συριζαίοι μεταμορφώθηκαν σε πρόβατα. Τώρα, δεν τρέχουνε. Ασχολούνται λιγάκι με τη φιλανθρωπία. Δεν ενοχλούνται που πολλαπλασιάζονται οι σταθμοί στους δρόμους και αυξάνονται τα διόδια ούτε εξοργίζονται με την καταστροφή στη Χαλκιδική. Ούτε με το σαρωτικό ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας. Και ψηφίζουν όλα τα εξοντωτικά μέτρα μονορούφι. Να είναι καλά ο Τσίπρας, να πέφτει ο πλούσιος μισθός στους βουλευτές, να βολεύονται σε δημόσιους φορείς ή να συνεχίσουν να παίρνουν τους κομματικούς μισθούς τα στελέχη ή οι συγγενείς τους, να μην κινδυνεύει η θέση πανεπιστημιακών και άλλων μικροαστών σε πόστα. Ούτε, βέβαια, διαμαρτύρονται για τις διώξεις και τα μεγάλα πρόστιμα που καταλογίζονται σε όσους, προ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, άνοιγαν τις μπάρες ή διαδήλωναν στις Σκουριές. Παλιά ξινά σταφύλια είναι οι πρώην τους σύντροφοι. Τώρα κυβερνάνε!

Λένα Τριφύλλη

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!