Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προσπαθεί εδώ και χρόνια και βοηθά παιδιά και οικογένειες με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα οξυμμένα.

Για το λόγο αυτό δέχτηκε με χαρά το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα»,  του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με τη  Υπουργική Απόφαση  του Υπουργού Παιδείας στις 12 Ιανουαρίου 2017  και στο δικό μας Σχολείο.

Νέα Υπουργική Απόφαση όμως ανατρέπει την αρχική και ένα τόσο καλό μέτρο επιχειρείται να εφαρμοστεί με κακό τρόπο επειδή:

1. Αλλάζει το ωράριο και επόμενα τον οικογενειακό προγραμματισμό αφού τα περισσότερα παιδιά θα σχολάνε στις 13.15΄και άλλα στις 13.45΄-14.00΄ που θα τρώνε στο Σχολείο.

2. Χωρίζει τα παιδιά σε κατηγορίες ακόμα και μέσα στην ίδια οικογένεια.

3. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι τελείως ακατάλληλες για σίτιση και θα γίνονται ακόμα πιο ακατάλληλες για το μάθημα , αφού δεν γίνεται σωστός καθαρισμός.

4. Δε θεωρούμε πως οι Εκπαιδευτικοί είναι σε θέση , τέλος της σχολικής χρονιάς κι απροετοίμαστοι, να ασχοληθούν με τη διατροφή των παιδιών μας. Δε μπορούν να έχουν την ευθύνη για, τυχόν,  ακατάλληλα γεύματα τα οποία ενδέχεται να βλάψουν την υγεία τους

5. Το Δ.Σ. ζητά από τον Υπουργό Παιδείας   να επαναφέρει την αρχική εγκύκλιο στις  12-1-2017 που προέβλεπε τα παιδιά που δε συμμετέχουν στο ολοήμερο να παίρνουν το φαγητό στο σχόλασμά τους  και να γευματίσουν στο σπίτι τους, την οποία και καλεί το Διευθυντή του Σχολείου να εφαρμόσει.

6. Το Δ.Σ. ζητά από τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας από κοινού με το Δήμο Παύλου Μελά να αντιμετωπίσουν από τώρα ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής του Σχολείου, καθαριότητας κι υγιεινής , στελέχωσής του με το κατάλληλο προσωπικό, ώστε από τη νέα σχολική χρονιά να γίνεται το πρόγραμμα ακόμα καλύτερα.

7. Καλεί τέλος το Υπουργείο Εργασίας  και συνολικά την κυβέρνηση να εξασφαλίσει εργασία στους Γονείς και Κηδεμόνες των παιδιών ώστε να μη χρειάζονται τέτοιου είδους προγράμματα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο πρόεδρος: Αθανάσιος Θεοχαρίδης
Η γραμματέας: Κυριακή Ταρατσίδου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!